Szoboszlai: Elfogadtam, hogy nem én vagyok az első számú játékos

Az Union Berlin elleni Német Kupa-elődöntőre készülő Szoboszlai Dominik a Nemzeti Sportnak adott interjút, amelyben betekintést engedett a klubjánál, az RB Leipzignél zajló konkurenciaharcba.

Forrás: Nemzeti Sport2022. 04. 20. 10:50
Bayer 04 Leverkusen vs RB Leipzig
epa09894963 Leverkusen's Edmond Tapsoba (L) in action against Leipzig's Dominik Szoboszlai (R) during the German Bundesliga soccer match between Bayer 04 Leverkusen and RB Leipzig in Leverkusen, Germany, 17 April 2022. EPA/RONALD WITTEK CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jól aludt a vasárnapi győztes gólja után?
– A meccsek után nagyon nehezen alszom el, főleg akkor, ha kezdőként kapok lehetőséget. Természetesen örültem a három pontnak, jót tett a lelkemnek, hogy góllal segítettem a csapatnak, és tettem egy újabb lépést azon az úton, amelyen továbbra is haladni szeretnék.

– A vasárnapi bajnokit megelőzően a Hoffenheim ellen góllal és gólpasszal jelentkezett, vagyis elég meg­győző játékkal áll helyt a konkurenciaharcban.
– Az biztos, hogy a Lipcsében minden percért meg kell küzdeni, különösen a középpályán. Bő a keretünk, minden poszton több azonos képességű játékos közül válogathat Domenico Tedesco vezetőedző, de talán a középpálya a legtelítettebb. Mindenki harcol a helyéért, én is mindennap azért küzdök, hogy lehetőséget kapjak. Amikor pedig elérkezik a pillanat, szeretnék élni az eséllyel. Az utóbbi időszakban ez többnyire sikerült, de ahogy mondtam, ezek csak lépések a hosszú úton.

 

– Beszélt a helyzetéről Domenico Tedescóval?
– Beszéltünk néhányszor, de ami elhangzott, nem tartozik a nyilvánosságra. Végső soron mint minden futballistának, nekem is muszáj volt elfogadnom, hogy a vezetőedzőnél nem én vagyok az első számú játékos a posztra, de ahogy korábban is mondtam, nem adtam fel, nem másban kerestem a hibát, csak azt néztem, hogyan tudom megváltoztatni a véleményét. Még mindig nehéz azt mondani, hogy minden sínen van, elvégre az utóbbi időszakban két olyan bajnokink volt, amelyen nagyjából minden a tervek szerint alakult, de az utóbbi hetekben nyújtott teljesítményemmel némileg sikerült túllendülni a nehéz időszakon. Bízom benne, hogy a folytatásban is tartom a szintet, vagy még jobb játékra leszek képes.

– Másik szemszögből nézve aligha válik hátrányára, hogy huszonegy évesen máris megtapasztalja, milyen érzés Európa egyik topcsapatában küzdeni a kezdő tizenegybe kerülésért. Ezek a tapasztalatok később rengeteget segíthetnek.
– Ez igaz, minél hamarabb megtanulja kezelni az ilyen helyzeteket a futballista, annál jobb. Annak idején kitűztem a célokat magam elé, márpedig ha valakinek olyan vágyai vannak, mint nekem, egy pillanatra sem szabad feladni. Ahogy haladok előre a pályafutásomban, úgy következnek az akadályok és a lépcsőfokok. Ha jó az irány, ezek egyre nehezebbek és nehezebbek lesznek. Ám ha el akarom érni őket, mindegyiket meg kell ugranom, hátradőlni tilos.

– Mit jelentene az Európa-liga-finálé?
– Nekem is és a klubnak is mérföldkő lenne, elvégre már az sem hétköznapi, hogy a Lipcse valamelyik európai kupasorozat elődöntőjéig jut. Ha a Rangers elleni akadályt is sikerrel vennénk, meglenne a lehetőség, hogy igazán nagyot alkossunk, de nem szeretnék ennyire előreszaladni. Mondhatjuk, hogy a két kupasorozatban kijött a lépés, a Német Kupában a Bayern Münchent és a Dortmundot is elkerültük, de ezen a szinten nincs könnyű ellenfél. Az Európa-ligában a Real Sociedadot és az Atalantát búcsúztattuk, egyik sem olyan csapat, amelyet el lehetne intézni egy kézlegyintéssel. Mindkét sorozatban azért jutottunk a négy közé, mert megérdemeltük, de ha már itt vagyunk, természetesen nem akarunk megállni.

A teljes interjút a Nemzeti Sport honlapján olvashatják.

Borítókép: Edmond Tapsoba (balra) és párharca a Bayer Leverkusen–RB Leipzig mérkőzésen (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.