Vetélytársak lesznek a Német Kupában a Bundesliga magyar légósai

Hétfőn is pályára lépett öbb magyar légiós Európában, a Bundesliga magyarjai pedig a remekül sikerült hétvége után kedden és szerdán a Német Kupa elődöntőiben lépnek pályára, még egymás ellen is. Az is előfordulhat, hogy két magyar érdekeltégű klub vívja majd a finálét.

Magyar Nemzet
2022. 04. 18. 20:04
Atalanta v RB Leipzig: Quarter Final Leg Two - UEFA Europa League
Peter Gulacsi (RB Leipzig) and Willi Orban (RB Leipzig) celebrate the victory during the football Europa League match Atalanta BC vs RB Lipsia on April 14, 2022 at the Gewiss Stadium in Bergamo, Italy (Photo by Francesco Scaccianoce/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Francesco Scaccianoce / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyszerű hétvégét zártak a magyar légiósok a Bundeligában, és a folytatásban is várnak rájuk sikerélmények. A Freiburg ezúttal Sallai Rolanddal a kezdőcsapatban fogadta a Bochumot, és a magyar támadó ezt két góllal hálálta meg, egyiket szép lövéssel, a másikat okos fejessel szerezte. Egy ütközés után a 69. percben le kellett cserélni, de a hírek szerint nem súlyos a sérülése. Győztes csapat tagja lehetett is, aki a 67. percben állt le az Eintracht Frankfurtot 2-0-ra két vállra fektető Union Berlinbe.

A 30. forduló rangadóját az RB Leipzig vívta Leverkusenben. A lipcseieknél és végigjátszotta a meccset, sőt az 1-0-s sikert a csapat Szoboszlai góljával érte el. A magyar válogatott középpályás a második félidő közepén szerzett győztes góljáról elmondta, francia csapattársa, Christopher Nkunku remekül találta meg őt a labdával, és érzékelte, hogy a jobb külsővel leadott lövése irányt változtatott Jonathan Tahon, a Bayer menteni igyekvő védőjén.

– Kis szerencsém is volt – ismerte el Szoboszlai.

 

 

Az RB Leipzig csütörtökön Atalantában nyert 2-0-ra az Euroliga negyeddöntőjének a visszavágóján, amivel tovább is jutott, majd vasárnap rangadón győzött a Bundesligában, és a kezdőcsapata a két meccs összevetésében hét helyen módosult; csak Willi Orbán, Josko Gvardiol, André Silva és Gulácsi Péter kezdett a lipcseiek mindkét mérkőzésén. Ez sokat elárul a keret erejéről, amire szükségük is lesz, hiszen a lipcseiekre szerdán már újabb nagy feladat vár, a Német Kupában játszanak elődöntőt az Union Berlinnel, azaz biztosan lesz magyar sikerélmény, akármelyik csapat jut is tovább.

– Minőségi labdarúgók ülnek a kispadon, mindig jó helyzetben vagyunk, amikor valamit hozzá kell tennünk a mérkőzéshez – mondta a Leverkusen elleni siker után Gulácsi Péter.

 

Fotó: AFP/Uwe Kraft

Kedden a Freiburg is elődöntőzik, az ellenfele a másodosztályú Hamburg idegenben, így Sallai Rolandnak is nagy esélye van eljutni a berlini kupadöntőbe, és ha ez összejön, akkor egész biztosan két magyar érdekeltségű csapat küzd meg egymással a fináléban. a Nemzeti Sportnak nyilatkozott, és többek között ezt mondta:

– A Német Kupában pedig hatalmas lehetőség előtt állunk, történelmet írhatunk: a klub fennállása során először juthat be a döntőbe. Ellenfelünk, a Hamburg a másodosztályban szerepel, ennek ellenére óriási hiba lenne lebecsülni. Nagy múltú egyesület, amely hazai közönsége előtt küzd a döntőért, de ha ugyanúgy játszunk, mint a Bochum ellen, minden esélyünk meglesz a célunk elérésére.

Jó hétvégéje volt Szánthó Regőnek is, a fiatal csatár megszerezte az első gólját a Dunaszerdahelyben. A csapatnak már nincs sok esélye felkapaszkodni a dobogóra, ugyanakkor a 2-0-s siker a Zilina ellen mégis okot adott az ünneplésre, ugyanis ez volt a klub 300. győzelme a szlovák élvonalban. Szánthó Regő már a 3. percben nyolc méterről talált a kapuba, Balogh Norbert végigjátszotta a meccset, és végig veszélyes volt, Veszelinov Dániel védte a kaput, Hahn János, Kalmár Zsolt és Szendrei Ákos pedig sérült.

Sanyarú viszont az angol másodosztályban az utolsó helyen álló és a folytatást egyre reménytelenebb helyzetben váró Barnsley helyzete. Egyre valószínűbb, hogy a magyar válogatottban márciusban bemutatkozott Callum Styles vagy elhagyja a klubot, vagy a harmadosztályból próbálja meggyőzni szövetségi kapitányt. A csapata a múlt héten 1-1-et játszott a Swansea stadionjában, Styles-t a 69. percben cserélték be, tegnap a Peterborough ellen hazai pályán kezdett, 80 percet kapott, a csapata 2-0-ra kikapott, négy meccse van még hátra, és 11 pont a hátránya a bennmaradást jelentő pozíciótól.

 

Fotó: NurPhoto via AFP/Massimiliano Carnabuci

Húsvétra tekintettel több országban rendeztek mérkőzéseket hétfőn is. Jó hír, hogy végig a pályán volt a svájci Baselban a Sion otthonában, a végeredmény 0-0 lett, a magyar válogatott csapatkapitányának együttese szilárdan őrzi a második helyét a tabellán. Hosszú idő után ismét győzött a Pisa, a Comót verte 3-1-re hazai környezetben, és az elsőtől az utolsó percig a gyepen volt, a csapat pedig fellépett a harmadik helyre. Cipruson az AEK Larnaca az Anorthosziszt fogadta a rájátszásban, a házigazdánál Gyurcsó Ádám 88, a vendégeknél Novothny Soma 45 percet kapott kezdőként.

 

 

Borítókép: Gulácsi Péter és Willi Orbán sikeres napokat él manapság az RB Leipzigben (Fotó: NurPhoto via AFP)

 

 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.