Sallai Roland a duplája után már a Bajnokok Ligájába vágyik

Nagyot fordult a világ Sallai Rolanddal, hiszen egy-két hónapja még arról cikkeztek, akár Törökországig is menekülhet a Freiburgból, az utóbbi időben azonban rendre jó teljesítményt nyújtott, a Bochum ellen pedig két gólt szerzett szombaton a Bundesligában. Evés közben az étvágya is megjött.

Magyar Nemzet
2022. 04. 17. 8:40
SC Freiburg - VfL Bochum
16 April 2022, Baden-Wuerttemberg, Freiburg im Breisgau: Soccer: Bundesliga, SC Freiburg - VfL Bochum, Matchday 30, Europa-Park Stadion. Freiburg's Roland Sallai (l) celebrates after his goal for 2:0 with Freiburg's Christian Günter (l-r), Freiburg's Nicolas Höfler, Freiburg's Nils Petersen, Freiburg's Nico Schlotterbeck and Freiburg's Maximilian Eggestein. Photo: Tom Weller/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/DPA/Tom Weller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

volt a Freiburg legutóbbi győzelmének a hőse, hiszen két remekbe szabott gólt is szerzett, amivel oroszlánrészt vállalt a Bochum elleni 3-0-s győzelemből. A 24 éves szélsőnek ez volt a második duplája a Bundesligában, az elsőt még 2020 decemberében a Schalke ellen jegyezte.

– Nagyon sokat vártam erre a két gólra, de úgy gondolom, hogy ennél fontosabb az, ahogyan játszottunk ezen a meccsen, mert az csodálatos volt – nyilatkozta a Bundesliga hivatalos oldalán Sallai Roland a Bochum elleni siker után. – Muszáj lenne ezen az úton maradnunk, és akkor igen, harcban kell lennünk a Bajnokok Ligájáért.

Sallai Roland ez utóbbi mondatával és Lipcséjének is hadüzenetet küldött.

Győzelme után a Freiburg 51 ponttal az ötödik helyen áll a Bundesligában, és ugyanennyi pontja van a már BL-indulást érő negyedik helyen álló RB Leipzignek is, amely azonban még pályára lép ebben a fordulóban, méghozzá nagy rangadón a harmadik Bayer Leverkusen otthonában vasárnap este (19.30, tv.: Aréna 4).

A Freiburg egyik legnagyobb riválisa tehát éppen a másik három magyart foglalkoztató RB Leipzig a BL-indulásért folytatott harcban. A másik pedig ugye a Leverkusen, amelynek mindössze egy pont az előnye a két üldözővel szemben, tehát a vasárnapi rangadón bármilyen eredmény születik, az valamilyen szempontból kedvez a Freiburgnak.

Sallai a sérüléséről nem ejtett szót a rövid nyilatkozatban, így remélhetőleg nincs nagyobb gond, noha a remek teljesítménye ellenére már a második félidő közepén le kellett cserélni egy ütközés után. A magyar támadó formája sokat javult a tavasszal, miután az ősszel a kispadra szorult klubjában, a télen pedig az is felvetődött, hogy Törökországba igazol, ahonnan a Fenerbahce érdeklődött iránta. Legalábbis pletyka szintjén, Sallai lapunknak úgy nyilatkozott, nem fut el, küzdeni akar. Megtette, megérte.

Borítókép: Sallai Rolandot ünneplik társai a Bochum elleni meccsen (Fotó: AFP/DPA/Tom Weller)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.