Az Újpest edzője azzal fenyegetett, hogy kinyírja a játékosait

Az utolsó helyről immáron a negyedikre tört előre az NB I-ben az Újpest Milos Kruscsics vezetésével. Ha valaki nem értené a siker titkát, az a szerb vezetőedző egy elejtett mondatából megvilágosodhatott a ZTE elleni kiütéses győzelem után.

Magyar Nemzet
2022. 04. 17. 7:59
null
Budapest 20220403 Labdarúgás 2022 NBI NB1 OTP Bank Liga Újpest UTE MTK Fotó Dömötör Csaba Nemzeti Sport Budu Zivzivadze Fotó: Domotor Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton az Újpest–Zalaegerszeg mérkőzés számított az egyik legnagyobb rangadónak az NB I-ben, hiszen az ötödik fogadta a negyediket. Meglepően sima lett a vége, a lila-fehérek 4-0-s sikert arattak, ezzel a legutóbbi nyolc bajnokijukból már hetedszer nyertek, és a bennmaradás kiharcolása helyett már valóban a nemzetközi porondon való indulás lehet a céljuk, ahogy azt a klub ügyvezetője lapunknak nyilatkozta a héten.

Kiütéses győzelem, nagyszerű forma, pozitív fordulat ide vagy oda, Milos Kruscsics mester nem köntörfalaz.

– A 3-0-s, majd 4-0-s eredmény fényében azt gondoltam, hogy meg lehet ezt reszkírozni – reagált az újpesti edző arra, hogy miért cserélte le a csapat három legjobbját, az együtt ismét három gólt összehozó grúz duót, Budu Zivzivadzét és Giorgi Beridzét, valamint a francia Yohan Croizet-t. – Elképzelhetetlen volt, hogy ilyen előnyről veszítsünk.

Ha innen mégis kikaptunk volna, valószínűleg kinyírtam volna a játékosokat.

A szigorú Kruscsics arra is választ adott, hogy mi az utóbbi időben szárnyaló Újpest sikerének a titka:

– Három elemet emelnék ki a jelenlegi helyzetben: a jó játékosokat, mert bármennyire is dolgozunk keményen, ha nincsenek megfelelő kvalitású futballisták, a siker sem lesz a miénk. Ehhez csatlakozik a csapaton belül elvégzett kemény munka, azaz hogy megvan a világos elképzelésünk, hogy mit szeretnénk csinálni. A harmadik pedig a szurkolók, ha ezeket összekapcsoljuk, akkor ez lesz az eredmény.

A ZTE teljesítménye felemás, amióta a csapattal sikeres Waltner Róbert vezetőedző váratlanul felmondott a klubnál, hiszen egy-egy döntetlen és győzelem után következett a nagyarányú újpesti vereség.

– Védekezésben olyan hibákat követtünk el, amelyek eddig nem voltak ránk jellemzők – ismerte el Molnár Balázs, aki az idény végéig irányítja az ötödik helyre csúszó zalaegerszegi csapatot.

szenvtelenül közölte a tényeket

A Honvéd–Fradi rangadó a vendégek 2-1-es sikerét hozta, ami után a kispesti edző, Nebojsa Vignjevics sajnálta a játékosait.

– Úgy érzem, néhol jobban is voltunk, mint a Fradi. Az ellenfél az első helyzetét gólra váltotta, de ezt követően tudtunk irányítani. Legalább egy pontot megérdemeltünk volna – mondta a szerb edző.

A Fradit vezető Sztanyiszlav Csercseszov szenvtelenül közölte a tényeket: – Fontos győzelmet arattunk, most készülünk a kupaelődöntőre.

Valóban, sikerével az éllovas FTC a páholyból nézheti a második Puskás Akadémia és a harmadik Kisvárda vasárnapi egymás elleni meccsét, hiszen immáron 12 pont a előnye. 

NB I, 28. forduló

Péntek

Debrecen–Gyirmót 3-1 (2-1), Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3621 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Baráth (3., 24.), Do. Babunski (86.), illetve Hasani (9.)

Szombat

Újpest–Zalaegerszeg 4-0 (3-0), Szusza Ferenc Stadion, 3467 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Zivzivadze (24., 37.), Beridze (44.), Katona (70.)

Paks–MTK 4-0 (3-0), Paks, 1500 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Windecker (11., 39.), Szabó B. (21.), Ádám M. (92.)

Bp. Honvéd–Ferencváros 1-2 (1-1), Bozsik Aréna, 4062 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Zsótér (35.), illetve R. Mmaee (7.), Zachariassen (92.)

Vasárnap

Mezőkövesd–Mol Fehérvár 14.30 (M4 Sport)

Puskás Akadémia–Kisvárda 17.00 (M4 Sport)

Borítókép: Az újpesti Budu Zivzivadze egy gólját ünnepli (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.