Klopp: Nehéz dolgunk lesz, de ez kit érdekel?

A Liverpool és a Manchester City legutóbbi párharcából ezúttal a Vörösök kerültek ki győztesen, szombati 3-2-es sikerével Jürgen Klopp csapata bejutott a labdarúgó FA-kupa döntőjébe. A német menedzser először érte el fiaival ezt a mérföldkövet, elmondása szerint ezért most a fellegekben járnak.

Magyar Nemzet
2022. 04. 17. 7:21
Manchester City vs Liverpool FC
epa09893497 Liverpool manager Juergen Klopp celebrates after winning the English FA Cup semi final match between Manchester City and Liverpool FC in London, Britain, 16 April 2022. EPA/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: NEIL HALL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool egy meglepően sima első félidő után kiejtette a Manchester Cityt a FA-kupából, és tíz év után újra döntőt játszhat a patinás kupasorozatban. A Vörösök első játékrészben szerzett három góljára a manchesteriek a másodikban kettővel válaszoltak, azonban ezzel csak megszorongatni tudták az ellenfelüket, felülmúlni nem.

Jürgen Klopp 2015 októbere óta irányítja a Liverpoolt, de idáig nem sok babér termett neki a FA-kupában, most először jutott csapatával a fináléba. Nem véletlen, hogy a német szakember boldogan értékelte a látottakat.

– Az első félidő az egyik legjobb volt, amit valaha láttam a játékosaimtól, mindent jól csináltunk. Minden pillanatát élveztem. A megfelelő pillanatokban gólokat szereztünk. A második félidő elején szépítettek, újra nyílt lett a mérkőzés. Voltak helyzeteink, de nem tudtunk betalálni a kontratámadásainkból. Tiszteljük a Cityt, nagyon nehéz legyőzni őket, de úgy voltunk vele, ha esélyünk lesz rá, akkor megpróbáljuk.

Ezzel nem mutattunk meg senkinek semmit. A Citynél is tudták előre, hogy nehéz ellenünk játszani. Az esetek többségében szoros mérkőzéseket játszunk egymás ellen. Szóval tényleg nem üzenni akartunk, csak bejutni a döntőbe – húzta alá a Liverpool vezetőedzője.

 

Kloppot természetesen megkérdezték arról is, begyűjtheti-e a Liverpool az összes trófeát, amiért még versenyben van. A ligakupát már megnyerték a Vörösök, de akár a Premier League-ben, a Bajnokok Ligájában és a FA-kupában is csúcsra érhetnek. Az 54 éves szakember azonban egyelőre elhessegeti ezt a gondolatot.

Nem beszélhetek a négy trófeáról, még rengeteg meccsünk van hátra. Nehéz dolgunk lesz, de ez most kit érdekel? A fellegekben járunk, legyőztük a legerősebb és legjobb futballcsapatot a világon, ez egy különleges pillanat

– örömködött a német mester.

Az elődöntőn duplázó merészebb volt edzőjénél, nyíltan beszélt a céljaikról.

– Az álmunk a négy trófea megnyerése, mindent megteszünk érte, hogy elérjük. Harcolni fogunk, aztán meglátjuk, hogy mi lesz – fogalmazott a szenegáli szélső. – Nagyon boldog vagyok, hogy ma két gólt szereztem, viszont az egész csapat teljesítménye fantasztikus volt. Remekül kezdtük a mérkőzést. Az első gólomnál a kapus hibázott, de úgy gondolom, hogy mi kényszerítettük őt bele ebbe a hibába. Ilyen a mi stílusunk.

 

Pep Guardiola csapata második félidőben nyújtott teljesítményével maradéktalanul elégedett volt.

– Mindent beleadtunk a rendkívül nehéz első félidő után. Az első góljuk rögzített helyzetből született, ők ebben nagyon erősek. A második balszerencsés szituáció volt. A kapusunk (Zackary Steffen) tanulni fog belőle. Ilyesmi megtörténhet, ha ott van a labda. Beszéltem a csapattal, vele külön nem, de ő egy erős férfi. Nehéz ilyen helyzetből felállni, de a játékosaimnak ez remekül sikerült a második félidőben. Megvoltak a lehetőségeink rá, hogy egyenlítsünk  – nyilatkozta a City menedzsere. – Most végre lesz két szabadnapunk. Tudjuk, hogy még hét meccsünk hátra, plusz a Bajnokok Ligája-mérkőzések. Keményen dolgozunk, meglátjuk, hogy mi történik a folytatásban.

Keserű felvezetés

A mérkőzés előtt az 1989. április 15-én történt Hillsborough-i stadionkatasztrófa 97 áldozatáról emlékeztek volna meg, de az egy percesre tervezett csendes megemlékezés mindössze húsz másodpercig tartott a Manchester City néhány szurkolójának tiszteletlensége miatt. Egyes nézők ugyanis énekeltek. 

Az égszínkékek vezetősége a találkozó félidejében a közösségi médiában kért elnézést a szurkolóik viselkedéséért, a meccs után pedig a két vezetőedző is elmondta a véleményét a történtekről.

– Ez nem a Manchester City. Kiállunk a Liverpool mellett. Azok az emberek, akik énekeltek, nem azt képviselik, amit mi – jelentette ki Guardiola.

– Sosem gondoltuk, hogy ez a Manchester City hibája – vélekedett Klopp. – Néhány ember nem érti a helyzetet, ami nincs rendben. Nagyon rosszul érintett minket a dolog abban a pillanatban, de ehhez a Citynek semmi köze sincs.

 

Borítókép: Jürgen Klopp öröme (Fotó: EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.