A City és a Liverpool gondoskodott az izgalmas végjátékról

Nem bírt egymással a Manchester City és a Liverpool, 2-2-es döntetlen született az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának vasárnapi rangadóján.

Magyar Nemzet
2022. 04. 10. 19:26
Manchester City vs Liverpool FC
epa09882915 Sadio Mane (L) of Liverpool scores the 2-2 equalizer during the English Premier League soccer match between Manchester City and Liverpool FC in Manchester, Britain, 10 April 2022. EPA/ANDREW YATES EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: ANDREW YATES
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt négy évben a Liverpool és a Manchester City kettőse uralta a Premier League-et, előbbi egy, utóbbi három bajnoki címet gyűjtött be. Ebben az idényben is e két klub fut versenyt egymással, nyolc fordulóval az évadot lezáró sípszó előtt mindössze egy pont választotta el a két bajnokaspiránst. A Citynél volt a pontelőny, ráadásul a világoskékek otthonában került sor vasárnap a bajnoki döntőnek is beillő mérkőzésre, ahol Pep Guardiola kinevezése (2016 nyara) óta a Liverpool nem tudott PL-meccset nyerni, így minden adott volt a manchesterieknek, hogy megerősítsék vezető helyüket a tabella élén.

Ennek megfelelően nagy étvággyal kezdte a találkozót a házigazda. Öt perc sem telt el, és kis híján megszerezte a vezetést, Alisson Becker azonban remek védéssel állta útját Raheem Sterling lövésének. Néhány másodperccel később viszont már a brazil kapus is tehetetlen volt. Bernando Silva szabadrúgása után Kevin de Bruyne rávezette a labdát a vendégek védőire, majd a tizenhatos széléről lövést eresztett meg, ami Joel Matipon és a kapufán megpattanva a Liverpool kapujába vágódott. A belga középpályás zsinórban negyedik mérkőzésén volt eredményes. (1-0)

 

A Liverpool talán a tizenharmadik percben merészkedett át először a City térfelére, és ennek azonnal gól lett a jutalma. A két bekk, Andy Robertson és Trent Alexander-Arnold készítette elő a találatot. Robertson a tizenhatos bal oldaláról a jobbra emelte a labdát a hosszún érkezett angol felé, Alexander-Arnold ezután középre passzolt, és Diogo Jota lövése lábak sokasága között megtalálta az utat a kapuba. (1-1)

Az egyenlítő gól a semmiből jött, mivel a City megfojtotta a vendégek támadójátékát, a Liverpool futballistái pedig egyébként is idegesen, sok hibával játszottak. A hazaiak minden tekintetben uralták a pályát, és a 36. percben sokadik helyzetüket gólra váltották. Joao Cancelo bal oldali beadása után Gabriel Jesus öt méterről emelte át Alissont. (2-1)

A szünet után Jürgen Klopp alighanem rendet tett a liverpooli fejekben, mert a vendégcsapatot mintha kicserélték volna a második félidőre. Alexander-Arnold Mohamed Szalahhoz passzolt, aki remek labdával találta meg a védők között megindult Sadio Manét, a szenegáli szélső pedig a hazai kapu elé robogott, és kilenc méterről a hálóba lőtt. (2-2)

Az első negyedóra liverpooli fölénye után kezdett éledezni a City, ennek egy lesgól lett az eredménye a 63. percben. A folytatásban temérdek helyzet akadt mindkét oldalon, de az állás már nem változott, a 2-2-es döntetlennel a bajnoki versenyfutásnak még  közel sincs vége.

Premier League, 32. forduló:
Manchester City–Liverpool 2-2 (2-1)
gólszerzők: De Bruyne (6.), Jesus (36.), ill. Jota (13.), Mané (46.)

 

Borítókép: (szemben) megszerzi a Liverpool második találatát (Fotó: EPA/Andrew Yates)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.