Kiütéses győzelemmel folytatódott az újpesti Zivzivadze-show

A labdarúgó NB I 28. fordulójában két, a negyedik helyre ácsingózó csapat találkozott egymással, és a remek formába lendült Újpest már a szünetig eldöntötte a találkozót a Zalaegerszeg ellen. A főszerepet ezúttal is a grúz duó vállalta fel, Zivzivadze két, Beridze egy gólt szerzett, a második félidőben Katona állította be a 4-0-és végeredményt.

2022. 04. 16. 16:53
null
220416 labdarugas UTE ZTE Foto: Domotor Csaba Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest a tavaszi idényt kiesőjelöltként kezdte, most pedig a negyedik helyet a szeme előtt tartva fogadta a Zalaegerszeget. A képlet egyszerű volt: ha a vendégek nyernek, akkor nagy előnyre tesznek szert, ha a házigazda győz, akkor pontszámban utoléri az ellenfelét, és teljesen nyílttá válik ez a harc kettőjük, valamint a Mol Fehérvár között. Az Újpest FC az előző hét fordulóban hatszor győzött, és egyedül a korábbi vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics által irányított Bp. Honvéd ellen maradt alul, az előző hét fordulóban összesen 18 pontot szerezett, pontosan ugyanannyit, amennyit előtte a bajnokság első húsz fordulójában.

 

 

Az elején könnyen megfogyatkozhatott volna a ZTE, a 2. percben ugyanis Szerafimov a felezővonalnál buktatta a róla leforduló és a kapu felé meginduló Beridzét. Bognár Tamás sárga lapot adott, ám a VAR jelzett neki, ő visszanézte az esetet, de továbbra is megelégedett a sárgával, túlzásnak tartotta volna a pirosat, amúgy teljes joggal. Szemlátomást próbáltak bátran futballozni a vendégek, de a kezdeményezés az Újpestté volt, amely a 24. percben megszerezte a vezetést: Beridze ment el a bal oldalon, jó ütemben passzolt Zivzivadzéhez, aki 9 méterről ballal kapura lőtt, a labda a kiforduló Mocsin sarkán megpattanva, Demjén kapust megtévesztve a kapu jobb oldalában kötött ki – 1-0.

És, ha már elkezdődött a Zivzivadze-show, akkor folytatódott is! A 37. percben Antonov gurított a grúz csatárhoz, aki két igazítás után a tizenhatos oldalvonala elől, 13 méterről jobbal mesterien csavart a hosszú, bal felső sarokba, a labda a kapufa belső oldaláról pattant a hálóba, Demjén hiába repült – 2-0.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Hamarosan a másik grúz csatár is feliratkozott Zivzivadze mellé: a 44. percben labdát vesztett a ZTE az ellenfél térfelének középén, az újpesti kontrából Beridze tört a felezővonaltól kapura, Mocsi csak hátrált, így a támadó egy visszahúzós csel után a tizenhatosról jobbal kilőtte a jobb alsó sarkot – 3-0.  

Az Újpest tehát lényegében egy félidő alatt kivégezte az egerszegieket, Zivzivadze a nyolcadik újpesti meccsén kilenc gólig jutott. Milos Kruscsics, a lilák vezetőedzője azt is megengedhette magának, hogy a keddi, paksi Magyar Kupa-mérkőzésre is gondoljon, alighanem ezért hozta le a szünetben a „veterán” csapatkapitányt, Mitrovicsot. Az 53. percben a becserélt Bjelos hagyott ki nagy ziccert, majd a szerb edző úgy döntött, Zivzivadzét is pihenteti, a 60. percben hívta le a pályáról, természetesen nagy tapssal kísérve sétált le a grúz csatár.

 

 

Kissé szétesett a hazai csapat, a vendégek két nagy szépítési lehetőséget is kihagytak, ám mégis, nem csökkent, hanem nőtt az előny: a 70. percben Katonához került a labda a térfél közepén, tolt rajta kettőt, majd mivel nem támadták, 24 méterről, ballal, zavartalanul bombázhatott a bal alsó sarokba – 4-0.

A hátralévő időben már nem sok említésre méltó történt, az Újpest simán nyert, és ezzel megelőzte a tabellán a Zalaegerszeget, fellépett a negyedik helyre.

NB I, 28. forduló

Péntek

Debrecen–Gyirmót 3-1 (2-1), Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3621 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Baráth (3., 24.), Do. Babunski (86.), illetve Hasani (9.)

Szombat

Újpest–Zalaegerszeg 4-0 (3-0), Szusza Ferenc Stadion, 3467 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Zivzivadze (24., 37.), Beridze (44.), Katona (70.)

Paks–MTK 17.00 (M4 Sport+)

Bp. Honvéd–Ferencváros 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap

Mezőkövesd–Mol Fehérvár 14.30 (M4 Sport)

Puskás Akadémia–Kisvárda 17.00 (M4 Sport)

Borítókép: Zvzivadze okkal ünnepelteti magát (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.