Grúz duó vezérletével nyert az Újpest a Paks otthonában

A mérkőzésen tizenkét légióst bevető Újpest 3-1-es győzelmet aratott a hagyományosan kizárólag magyarokkal felálló Paks ellen az NB I 27. fordulójában. Kellett ehhez a fővárosiak tarthatatlan Zivzivadze, Beridze párosa éppúgy, mint a hazai csapat összeomló védelme.

Magyar Nemzet
2022. 04. 10. 16:22
Ádám Martin Jorgosz Kutrumpisz
Paks 20220410 Labdarœg‡s NBI Paks-UTE Fot— Nemzeti Sport çrvai K‡roly Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NB I negyedik helyére hajtó paksiak a legutóbbi három fordulóban mindössze egy pontot szereztek, és eleinte úgy tűnt, hogy az Újpest ellen visszatérhetnek a győzelem útjára.

Már a 24. percben megtört a jég a hazaiaknak, a Paks jogosan megítélt tizenegyesből (Windeckert buktatta Diaby) szerezte meg a vezetést a gólkirályi cím várományosa, révén – 1-0.

Az immáron kétszeres válogatott csatár ezzel 25 gólos lett az idényben, így már az elmúlt húsz év második legtermékenyebb gólkirálya lesz Tököli Attila 2002-es 28 találatos teljesítménye után.

Nem tartott sokáig a paksi öröm, a 37. percben kiegyenlített az Újpest, miután Budu Zivzivadze beadásából Giorgi Beridze a rosszul kifutó Nagy Gergely kapujába fejelte a labdát – 1-1.

A grúz duó néhány perccel később csaknem újabb gólt hozott össze, ám Beridze passzából  Zivzivadze kihagyta a ziccert. Ami késett, nem múlt: az 56. percben Zivzivadze is a kapuba talált, természetesen Beridze passzából, bár ez a gól legfőképp Szabó János számlájára írható, aki elvesztette a labdát, majd az első újpesti lövés után nem tudott felszabadítani, így lett mégis gól az akció vége – 1-2.

A Paksnak már csak egy lesgólra futotta az erejéből, Ádám Martin újabb találatát helyesen nem adták meg, ellenben a grúz show még nem ért véget: a 69. percben Beridze lőtt, a labda megpattant, és végül Osváth hasáról a Paks kapujába jutott a labda, öngól – 1-3.

Zivzivadze a hajrában még a keresztlécet is eltalálta, csapata teljesen szétesett, de az eredmény már nem változott. A Paks vesszőfutása tovább folytatódott, immáron négy meccsből van csak egy pontja, az Újpest viszont az elmúlt hét bajnokijából hatodszor nyert, és bár nemrég még a kiesés elől menekült, sikerével a Paks elé ugrott a tabellán az ötödik helyre.

A két csapat kilenc nap múlva ugyanitt találkozik egymással a Magyar Kupa elődöntőjében.

NB I, 27. forduló

Péntek

ZTE–Bp. Honvéd 3-1 (2-0), Zalaegerszeg, 2409 néző, jv.: Karakó. Gólszerzők: Lesjak (32.), Tajti (11-esből, 45+1.), Spoljaric (86.), illetve Lukics (11-esből, 62.)

Szombat
Kisvárda–Mezőkövesd 1-2 (1-1), Kisvárda, 1520 néző, v.: Csonka. Gólszerzők: Karabeljov (30.), illetve Jurina (8.), Cseke (67.)
Gyirmót–Puskás Akadémia 1-1 (1-0), Alcufer Stadion, 1020 néző, v.: Zierkelbach. Gólszerzők: Ikic (16.), illetve Baluta (82.)
Ferencváros–Debrecen 3-0 (2-0), Groupama Aréna, 9137 néző, v.: Berke. Gólszerzők: Nguen (8.), Marquinhos (39.), Zachariassen (73.)

Vasárnap

Paks–Újpest 1-3 (1-1), Paks, 2000 néző, v.: Erdős, Gólszerzők: Ádám (24. – tizenegyesből), illetve Beridze (37.), Zivzivadze (56.), Osváth (69. – öngól)
MTK–Mol Fehérvár 17.00 (M4 Sport)

Borítókép: Ádám Martin gólt szerzett az Újpest ellen, de nem örülhetett. (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.