Mélyrepülésben a Kisvárda, ezúttal otthonában kapott ki

Zsinórban harmadik bajnokiján is nyeretlen maradt a Kisvárda. A labdarúgó NB I 27. fordulójában hiába támadott többet a hazai csapat, a vendég Mezőkövesd nyert 2-1-re két szép góllal.

Magyar Nemzet
2022. 04. 09. 16:46
Kisvárda-Mezőkövesd NBI. Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dombó, Kravcsenko és Bumba is kimaradt a Kisvárda kezdőcsapatától a Vidi ellen 3-0-s vezetésről 5-3-ra elvesztett múlt heti mérkőzéshez képest. Kravcsenko kényszerből, hiszen kiállították Fehérváron, így az eltiltását tölti. Dombó és Bumba alapember, nem tudhatjuk, hogy taktikai, fegyelmi okokból mellőzte-e őket Révész Attila, illetve Erős Gábor, vagy azért nem játszottak, amire a sportigazgató egy hete utalt, miszerint már a jövő csapatát építik, aki nem írt alá a következő idényre, az már nem jut szóhoz ebben az évadban.

– Most kell megmutatnunk igazán, hogy milyen sportemberek vagyunk, mert lehet kapni pofonokat az élettől, de az a fontos, miként állunk fel belőlük – beszélt a találkozó előtt a csapatára váró kihívásról Erős Gábor. – A fehérvári meccsünk álomszerűen kezdődött és rémálomként ért véget. Természetesen levontuk belőle a következtetéseket, megnéztük azokat a hibákat, amelyek elkövettünk, igyekszünk okulni belőlük. Abból a szempontból könnyebb helyzetben vagyunk, mint egy olimpikon, hogy nekünk nem kell várnunk négy évet adott esetben az elrontott verseny után, hanem néhány napot követően máris adott a lehetőség a javításra.

Nos, nem úgy kezdődött a meccs, mintha a Kisvárda okult volna a hibákból, a Mezőkövesd a 8. percben mintaszerű akcióból szerzett vezetést. Cseri passzolt a jobb oldalon lendületből érkező Cseke elé, aki erőből középre lőtte a labdát, a túl oldalon a leshatár mögül Jurina érkezett, és becsúszva, ballal a léc alá vágta a labdát (0-1).

A folytatásban a hazai csapat nyomasztó fölénybe került – az első félidőben 10:1 volt a szögletek aránya –, s a 31. percben egyenlített. Szöglet után Karabeljovhoz került a labda, aki ballal kilőtte a jobb alsót (1-1).

A 66. percben Bumba állt be csereként, ő tehát nem büntetésből szorult a kispadra. A következő percben ismét a Mezőkövesd jutott vezetéshez, s megint szép, „kispályás” támadásból. Csurko kényszerítőzött Cserivel, tőle Cseke kapta a labdát, s nem is hibázott (1-2).

A Kisvárda ezután hiába rohamozott, nem tudott egyenlíteni. 2-1-re nyert a Mezőkövesd, a lefújás után a hazai közönség az ismert rigmussal fejezte ki nemtetszését. Érthetően. A csapat zsinórban a harmadik meccsén maradt nyeretlen.

A Mezőkövesdnek ez a három pont viszont akár bennmaradást érhet.

NB I, 27. forduló

Péntek

ZTE–Bp. Honvéd 3-1 (2-0), Zalaegerszeg, 2409 néző, jv.: Karakó. Gólszerzők: Lesjak (32.), Tajti (11-esből, 45+1.), Spoljaric (86.), illetve Lukics (11-esből, 62.)

Szombat
Kisvárda–Mezőkövesd 1-2 (1-1), Kisvárda, 1520 néző, v.: Csonka. Gólszerzők: Karabeljov (30.), illetve Jurina (8.), Cseke (67.)
Gyirmót–Puskás Akadémia 17.00 (M4 Sport)
Ferencváros–Debrecen 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap

Paks–Újpest 14.30 (M4 Sport)
MTK–Mol Fehérvár 17.00 (M4 Sport)

Borítókép: A Kisvárdán szerzett három pont bennmaradást érhet a Mezőkövesdnek (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.