Jó választási eredményben bízik, s már a jövő csapatát építi Révész Attila

Azt gondolhattuk, hogy Révész Attila kiosztja a csapatát a Fehérvár ellen 3-0-s vezetésről elszenvedett 5-3-as vereség után, ezzel szemben rendkívül higgadtan értékelt. Úgy fogalmazott, bízik a jó választási eredményben, s a jövő héten már megkezdik építeni a jövő csapatát.

Magyar Nemzet
2022. 04. 02. 19:23
Révész Attila
Révész Attila tájékoztatta a német Deutsche Wellét Fotó: KOVACS PETER Forrás: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Már a mérkőzés előtt elmondtam, a héten úgy láttam, hogy jobban fogunk játszani, mint legutóbb az MTK ellen, mert annyira jól ment az edzéseken a letámadás. Így is történt, megleptük a Vidit a magas letámadással, s elhúztunk 3-0-ra. A három gól mégsem volt elég a győzelemhez – kezdte az értékelését a Vidi–Kisvárda találkozó után Révész Attila, a nyírségiek sportigazgatója. Azt gondolhattuk, ezután következik a dörgedelem, de nem, Révész Attila higgadtan folytatta.

– Lélektanilag nagyon rossz pillanatban kaptuk az első gólt, amit a középhátvédeink hibája miatt gyorsan követett a második. A szünetben rendeztük sorainkat, a megfelelő változtatásokkal jól felvettük a harcot a Vidi három-négy-hármas hadrendje ellen, az ellenfelünk nem is talált fogást rajtunk. Aztán megmutatkozott a különbség a két kispad között. A betegségek és más hiányzások miatt nekünk nem voltak megfelelő cseréink, azok a játékosaink, akik még nem bírnak végig egy meccset, például Kravcsenko és Camaj, elfáradtak, csökkent az intenzitásuk, ezért került fölénk a Vidi – folytatta Révész Attila.

Azért persze nem maradt adós a szokásos karakteres véleménnyel:

Bízom a jó választási eredményben, s akkor már a jövő héten megkezdjük építeni a jövő csapatát.

– Azok a játékosok, akik nem hosszabbítják meg a szerződésüket, már nem fognak játszani. Nyilván lesznek nehézségeink, a fiatal játékosaink sincsenek a legjobb állapotban, de az előnyünknek ki kell tartania, hogy megőrizzük a harmadik helyet – tette hozzá a kisvárdai főnök.

Vajon mi járt Michael Boris fejében...?

Ha nem is mondta, Michael Boris, a Fehérvár vezetőedzője sejteni engedte, hogy 0-3-nál azt hitte, véget ért a munkássága a Vidinél.

– Tudtuk, hogy a Kisvárda kontratámadásai mindig veszélyesek, de azzal senki sem számolt, hogy az első három lövés góllal zárul. Jobb, ha nem akarják tudni, mi járt a fejemben nulla háromnál...! – kezdte a nyilatkozatát Michael Boris. –Persze azon is gondolkodtam, hogyan tudunk változtatni, de nem arról volt szó, hogy kapkodni kellett volna. A változtatásokra figyeltem, térre volt szükségünk a széleken, és arra gondoltam, igenis bízni kell a labdarúgókban, mutatva nekik, hogy nem szabad feladniuk. Elismerésem a labdarúgóinknak, mert nem adták fel, látszott rajtuk, hisznek benne, hogy tekintélyes hátrányból is meg tudják fordítani a találkozót. Annak örülök igazán, hogy a játékosok végre hisznek magukban, és elfogadják, jó az, amit közösen csinálunk. Két felkészülési találkozót játszottunk a bajnoki szünetben, amelyeken huszonöt helyzetet alakítottunk ki, az egyiket egy nullára, a másikat kettő egyre nyertük meg. A lényeg tehát az, hogy most ötöt rúgtunk!

Borítókép: Révész Attila már a jövőn töri a fejét 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.