Feltámadt a Vidi, 0-3-ról fordított a Kisvárda ellen

Az idény fordításával a Fehérvár 0-3-ról 5-3-ra legyőzte a Kisvárdát a labdarúgó NB I 26. fordulójában. Ennek a mérkőzésnek messze ható következményei lehetnek mindkét csapat életében.

Magyar Nemzet
2022. 04. 02. 18:54
Székesfehérvár 20220402 MOL Fehérvár Videoton Kisvárda NB1 labdarúgás mérkőzés foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnt, a Kisvárda kiüti a Vidit. Öt perc alatt három gólt rámolt be, méghozzá a meccs elején. Előbb Bumba tekert szépen a hosszú alsóba, aztán Navrátil lépett ki a leshatáron és helyezett Kovács lábai között a hálóba, aztán Camaj lőtt szépségdíjas gólt a bal felsőbe.

13. perc – 0-3. Azt gondolhattuk, ismét szétesett a Vidi, eldőlt a meccs, csak a vereség mértéke kérdéses.

Másként történt. A fehérváriak észhez tértek, s néhány percen belül feljöttek 2-3-ra. Nego előbb Nikolicsot, majd Funshót hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Húsz perc alatt öt gól esett – őrület!

A Kisvárda nem tudta rendezni a sorait a második félidőre, a folytatásban egyértelműen a Fehérvár játszott fölényben. Zulj fordult le szépen és helyezett a bal alsóba – ezzel a góllal egyenlített a Vidi az 59. percben (3-3).

S nem volt megállás. Nego újabb gólpasszt adott, ezúttal Kodrónak, a 79. percben már vezetett a Vidi (4-3). A 83. percben Petrjak csikart ki büntetőt Kravcsenkóval szemben, akit második sárga lappal ráadásul kiállítottak. Nikolics higgadtan értékesítette a 11-est, amivel beállította az 5-3-as végeredményt.

A Fehérvár feltámadása, megkockáztathatjuk, nem csak erre a mérkőzésre szól, nagy hajrát nyithat Michael Boris csapata. A Kisvárdának viszont mostantól kapaszkodnia kell a dobogóért.

A másik szombati meccs, a Debrecen–ZTE találkozó gól nélküli döntetlenre végződött, büntetőt hibázott.

NB I, 26. forduló
Péntek
Mezőkövesd–Gyirmót: 1-0 (1-0)
Szombat
DVSC–ZTE 0-0, Debrecen, 2830 néző, v.: Vad II
Fehérvár FC–Kisvárda 5-3 (2-3), MOL Aréna Sóstó, 2054 néző, v.: Erdős. Gólszerzők: Nikolics (15., 85., a másodikat 11-esből), Bamgboye (18.), Zulj (59.), Kodro (80.), illetve Bumba (8.), Navratil (10.), Camaj (13.). Kiállítva: Kravcsenko (84.)
Honvéd–Paks 19.30
Vasárnap
Újpest–MTK 14.30
Puskás Akadémia–FTC 17.00

 

Borítókép: Végre van ok az örömre Fehérváron (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.