Elek Gábor megint teherről beszélt a Fradi meccse után

Hiába győzte le négy góllal a Krim Ljubljanát, a Ferencváros kiesett a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A mérkőzés után Elek Gábor, a zöld-fehérek edzője értékelt.

Magyar Nemzet
2022. 04. 02. 18:20
20220402 kezilabda FTC Ljubjana Foto:Domotor Csaba Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elek Gábor érthetően csalódottan értékelt a Krim Ljubljana elleni BL-búcsú után. Nem új motívum az FTC edzőjének kommunikációs eszköztárában a nyomás, a tét emlegetése, az erre való hivatkozás. A 33-26-os szlovén győzelemmel végződött meccs után is előkerült ez az elem, a visszavágó után szintén kidomborította a mester a mentális problémákat.

– Jól kezdtünk, de sajnos érthetetlen módon visszaesett a támadójátékunk. Az alsó sarokra lőttünk, pedig nem ezt terveztük. A második félidőben lekerült rólunk a teher, és ekkor kezdtünk el jól játszani. Janurik Kinga szenzációsan védett ekkor, illetve az egész mérkőzésen. Az első mérkőzésen dőlt el a továbbjutás. Az a helyzet, hogy el kell tudnunk viselni a téttel járó nyomást. Bánatos vagyok a kiesés miatt – nyilatkozta a Sport TV-n Elek Gábor.

Elek Gábor Klujber Katrin teljesítményével lehetett elégedett. A jobbátlövő 10 gólt szerzett, ez különösen a ljubljanai 0 gólhoz képest jelentős elmozdulás. Ugyanakkor Emily Bölk és Szöllősi-Zácsik Szandra összesen három gólt dobott, ez ilyen szinten nagyon kevés a ferencvárosi balátlövőktől.

Borítókép: Klujber 10 gólt dobott a Krimnek (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.