Összeomlott, a kiesés szélére sodródott a Fradi a BL-ben

Szoros első félidő után teljesen összezavarodott, elvesztette a fonalat a Ferencváros női kézilabdacsapata Ljubljanában a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, végül 33-26-ra kikapott. Visszavágó jövő szombaton.

Szilágyi
2022. 03. 26. 17:33
A második félidőben jobb volt támadásban a kék mezes hazai csapat Forrás: Facebook/RK Krim Mercator
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Krim Ljubljana elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzését Emily Bölk átlövésével kezdte a Ferencváros. Béatrice Edwige-nek köszönhetően a támadás-védekezés átmenetben nem kellett cserélnie az FTC-nek. Ana Gros átlövésével egyenlített a Krim. 

Pár pontatlan ferencvárosi támadást, gyors lerohanásgóllal  büntette a hazai csapat. 

A Fradiban Edwige védekezése és Bölk lövőpontossága tartotta a lelket. Edwige első BL-góljával az FTC a 11. percben újra visszavette a vezetést. Nem sokáig, a korábban a Győrrel BL-t nyert Lekics egyenlített. Edwige elöl és hátul is alapember volt. Janurik Kinga két ziccer védésével érkezett meg a meccsbe.Egy gól volt a különbség a csapatok között, 3-1 után 11-10-nél „húzhatott volna el” két góllal a Krim, de hetest rontott. A Ferencváros is hibázott támadásban, a második emberhátrányát már nem úszta meg kapott gól nélkül. 11-10 után zsinórban kétszer villant a Krim. Gros öt kísérletéből négy gólt jegyzett a szünetig. A félidő záróakkordját az addig hibátlan, három lövésből három gólt szerzett Márton Gréta és Angela Malestein, valamint Bölk szép lövése jelentette. Mínusz háromról visszakapaszkodott mínusz egyre a Fradi a szünetig. Alicia Stolle és Klujber Katrin a jobbátlövő poszton nem találta a helyét, ez volt a Fradi lyukas posztja, ellenben a széleken eredményes volt a magyar bajnok, és Emily Bölk is hozta azt, amit tud, nem beszélve Edwige védő munkájáról.

A második félidőben sem sokat változott a forgatókönyv: Ana Gros ihletett formában bombázta be a labdákat Janurik kapujába, a Fradiban Márton mellett a légiósok vitték a prímet, a szlovén nehéz tüzérrel szemben nem volt ellenszer. Ljepoja kétperces kiállítása után Malestein hetesből faragott a kétgólos hátrányon. Jovana Risovic nagyon belejött a szlovén kapuban, 14 védéssel segítette a Krimet, több mint 42 százalékon állt a hazaiak kapusa.

Ilyen védésekkel jelentkezett a hazaiak kapusa:

Elek Gábor forgatta a csapatát, érkezett Itana Grbic és az első félidőben betliző Klujber. Ana Gros a tizedik góljánál járt a 42. percben, ezzel kezdett nyílni az olló a két csapat között. 23-19-re ment ekkor a Krim. Sőt, mélyült a válság: 25-19-nél kérte ki a harmadik idejét Elek Gábor. Szaporodtak a gondok: Emily Bölk harmadik kétperces kiállítása után a támadásban vezér nélkül maradt a Ferencváros. Megint hatra kúszott fel a Krim előnye, Edwige hiába kozmetikázott az eredményen. 

Elbizonytalanodott a Ferencváros támadásban, Janurikot Suba Sára váltotta a kapuban. Ő rögtön bravúrral nyitott, Stolle két góljával csökkent a hátrány. Szucsánszki hetest és emberelőnyt harcolt ki, Malestein viszont hibázott, négy jó kísérlet után rontott. Az utolsó perc hatgólos Krim-előnnyel kezdődött, és erre még egyet rá tudott pakolni a szlovén bajnok. 33-26-ra nyert a Krim. Hatalmas bravúr kell az FTC-től a visszavágón, ha ki akarja harcolni a továbbjutást.

A mérkőzés hivatalos statisztikája ITT látható. 

Női kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés: Krim Mercator Ljubljana–FTC-Rail Cargo Hungaria 33-26 (15-14). A visszavágót jövő szombaton játsszák. 

Borítókép: A második félidőben támadásban állva hagyták a Fradit a szlovén játékosok (Fotó: Facebook/Krim Ljubljana)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.