Elek Gábor: A téthelyzet megbénított minket

A Krim Ljubljana ellen elszenvedett 33-26-os vereség után csalódottan értékelt Elek Gábor az FTC kézilabdacsapatának edzője. Elek úgy véli, a jövő heti visszavágón csak akkor lehet esély, ha mentálisan erős lesz a csapata.

Szilágyi
2022. 03. 26. 18:01
Elek Gábor semmivel sem volt elégedett a ljubljanai mérkőzésen Fotó: Domotor Csaba Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elek Gábor a Sport TV-n értékelt a Krim Ljubljanától elszenvedett 33-26-os vereség után. – Gyenge teljesítményt nyújtottunk, a téthelyzet megbénított minket, és ezt a legnehezebb kezelni. Sokan csődöt mondtak. Átlövésből csak Bölk volt képes veszélyeztetni, a jobb szélt alig tudtuk megjátszani. Totyogósan, ritmusváltások nélkül játszottunk. A második félidőben a védekezés- és a kapusteljesítményünk is visszaesett, és naggyá tettük az ellenfél kapusát.

Ennél jobbak vagyunk, nehézzé tettük a visszavágót. A hazaik klasszisa, Ana Gros akkor dobott gólt, amikor akart. 

Grost tényleg nem lehetett tartani:

Miben kell javulni? Mindenképpen a ziccerek értékesítésében és a játékunk aktivitásban is változtatni kell. A legfontosabb az, hogy ne tojjuk össze magunkat a visszavágón. Ma nem volt erős a lelkünk. Ebben felülmúltak minket. Ha mentálisan többet tudunk ennél, de ha nem lesz hitünk, akkor a visszavágó sem lesz könnyű mérkőzés. Abban bízom, hogy amit ma láttunk, abból ki tudunk mászni, de ehhez mindenkinek komolyan meg kell magát erőszakolnia – mondta az FTC edzője.

A csapat legeredményesebb magyar játékosa, az ötgólos Márton Gréta is értékelt. – Nagyon csalódott vagyok, mert nem ilyen meccsre számítottunk, abban bíztam, hogy a végén a ki javunkra dőlhet el a mérkőzés. Egy idő után elbizonytalanodtunk, a meccs közben is volt olyan periódus, amikor nem találtuk magunkat. Abban bizonytalanodtunk el, hogy nem találtunk az ellenszert Ana Gros játékával szemben. A visszavágón mindenképpen hatástalanítanunk kell őt – nyilatkozta a szélső. 

Borítókép: Elek Gábor a hitet is hiányolta a csapatából (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba) 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.