Tíz percen keresztül nem dobott gólt, kiesett a Fradi a BL-ből

Az idegenben összeszedett hétgólos veresége után 26-22-re nyert a Ferencváros a Krim Ljubjana ellen a női kézilabda BL nyolcaddöntőjében. Nem tudta ledolgozni a hátrányát, így búcsúzott az elit sorozattól.

Magyar Nemzet
2022. 04. 02. 17:29
20220402 kezilabda FTC Ljubjana Foto:Domotor Csaba Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ljubljanai váratlanul sima, hétgólos vereség után a Ferencváros hazai pályán igyekezett kiharcolni a továbbjutást a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Hársfalvi Júlia, a csapat szélsője a meccs előtt hangsúlyozta, hogy a játékosok természetesen hisznek a csodában, Elek Gábor edző pedig azt emelte ki, hogy komoly adósságot görget maga előtt a csapata a szurkolókkal szemben, és jó lenne törleszteni ezt a bizonyos adósságot.

Jól kezdett a Fradi, okosan kilépett az első meccsen 13 gólt szerző Ana Grosra, egy-két góllal vezetett. Jóllehet, támadásban, főleg felállt fal ellen voltak gyengeségei a magyar bajnoknak. Ráadásul a Ljubljana egy idő után ügyesen variálta a védekezését, a hatos falat és az öt plusz egyes védekezési formációt vetette be. A vendégek kapusa, Jovana Risovic megint elkapta a fonalat. Íme:

A Ferencváros kezdeti lendülete alábbhagyott, vészes gólínség gyötörte a Fradit, tíz percen keresztül maradt eredménytelen, és ezt az elhúzódó rövidzárlatot ki is használta a Ljubljana, az első meccsen passzív, exgyőri Andrea Lekics vezérletével fordított, és kétgólos előnnyel (8-10) mehetett szünetre. 
A továbbjutás nagyjából eldőlt, az összesítésben már kilenc gól volt a Krim előnye. A második félidőben más célokért küzdött az FTC.

A szünet után

Nem sokat változott a meccs képe, illetve annyiban mégis, hogy a Fradinak már nem volt vesztenivalója, ezért minden mindegy alapon elkezdte siettetni a támadások befejezését. Itana Grbics, Angela Malestein és Klujber Katrin vezérletével sikerült visszakapaszkodni, sőt Elek Gábor csapata visszavette a vezetést. 

Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Felsejlett a győzelem esélye, de megint volt egy-két pontatlanság a támadójátékban, az ellenfél pedig nem tett semmi egyebet, mint gólokkal büntette a kihagyásokat. Gros passzív volt, a visszavágón Stanko és Andrea Lekics volt a Krim kulcsembere. 

Az utolsó tíz percben kétgólos előnyre tett szert a Fradi, és sikerült is növelnie az előnyét, a győzelme a hajrában nem forgott veszélyben, a továbbjutás már korábban eldőlt. Az FTC a nyolcaddöntőben búcsúzott a Bajnokok Ligájától.

A mérkőzés hivatalos statisztikája ITT látható.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő: FTC-Rail Cargo Hungaria–Krim Ljubljana 26-22 (8-10). Továbbjutott: Krim Ljubljana (55-52-es összesítéssel).

Borítókép: Szucsánszki Zita sem tudott sokat segíteni (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.