A Győr tavalyi kiütésébe kapaszkodhat a Ferencváros

Hétgólos hátrány ledolgozására készül a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Krim Ljubljana ellen. Ha abból indulunk ki, hogy a Fradi idei legjelentősebb győzelme a BL-ben egy hatgólos siker volt, akkor nincs sok okunk reménykedni. Az odavágó sem kecsegtet sok jóval. De a Fradi általában akkor játszik jól, amikor első látásra teljesíthetetlen feladattal szembesül. Például tavaly, amikor kilenc góllal legyőzte a Győrt. Most elég lenne nyolccal nyernie.

Magyar Nemzet
2022. 04. 02. 10:55
null
Elek Gábor semmivel sem volt elégedett Fotó: Domotor Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt heti vereségével a kiesés szélére sodródott a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A Krim Ljubljana a 13 gólos Ana Gros vezérletével váratlanul simán, 33-26-ra nyert az FTC ellen az odavágón

Szinte reménytelen az Ferencváros helyzete a visszavágó előtt, egyebek mellett a statisztika sem a zöld-fehérek továbbjutását ígéri: Elek Gábor csapata idén legfeljebb hat gól különbséggel tudott nyerni a BL-ben, a sorozat egyik leggyengébb csapata, a Podravka volt a szenvedő fél, amikor 33-27-es diadalt ünnepelt a magyar bajnok.

A ljubljanai meccset Ana Gros döntötte el a hazaiak javára:

Ha a közelmúlt eredményeit vesszük alapul, nehéz mibe kapaszkodnunk. Amióta a csoportkört nyolcad-, illetve negyeddöntő követi a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a Ferencváros összesen egy győzelmet tud felmutatni az egyenes kieséses szakaszban. Tavaly a Buducsnoszt Podgorica elleni idegenbeli vereség után hazai pályán visszavágott a montenegrói bajnoknak az FTC. Azonban előtte a Rosztov-Don (kétszer), a CSM Bukarest és a Győri Audi ETO is kettős győzelemmel búcsúztatta a Ferencvárost az egyenes kieséses szakaszban.

A kétezres évek BL-élményeiből nem tud töltekezni a Fradi, de a tavalyi Győr elleni kilencgólos sikeréből talán igen. A megsemmisítő erejű, 31-22-es FTC-siker a hazai rangadó Danyi Gábor állásába és a győri bajnoki címbe került. Most elég csak nyolc góllal, sőt szerencsés esetben akár héttel is nyerni a továbbjutáshoz. 

Hársfalvi Júlia, a csapat balszélsője is fogadkozik, és minden bizonnyal ezt teszi Elek Gábor is. Az edző sokkoló ljubljanai nyilatkozata után ma délután kiderül, sikerült-e életet lehelnie a tanítványaiba az odavágó óta. Az Alba Fehérvár elleni győztes bajnoki búfelejtőnek jó volt, a Krim másik kávéház.

Az FTC honlapja hangsúlyozta: az odavágó előtt a szakmai stábnak nem volt módja meggyőződni a Ljubljana játékerejéről, a szezon közben igazolt Ana Gros játékáról. A visszavágóra élményekkel gazdagodva készülhet a csodára a magyar bajnok.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó: FTC-Rail Cargo Hungaria–Krim Mercator Ljubljana, Érd, 16.00 (tv: Sport 1)

Borítókép: Elek Gábort és csapatát remélhetőleg nem fogja megbénítani a téthelyzet (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.