Sztanyiszlav Csercseszovnak nem kell készülnie Dzsudzsák Balázsból

A Ferencváros szombaton este a Debrecent fogadja a labdarúgó NB I 27. fordulójában. A Fradi vezetőedzője elmondta, alaposan felkészült az ellenfélből, bár erre a DVSC legtekintélyesebb játékosa, Dzsudzsák Balázs esetében nincs is túl nagy szüksége. Sztanyiszlav Csercseszov beszélt a földijéről, a klub friss Európa-bajnok birkózójáról is.

Magyar Nemzet
2022. 04. 09. 11:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy évtizede még nagy rangadó volt a Ferencváros és a Debrecen találkozója. Akkoriban a Loki uralta a magyar bajnokságot, most ez a Fradira igaz, előbbi újoncként a kiesés ellen ellen harcol, utóbbi pedig a címvédésre hajt.

Ettől függetlenül a Ferencváros nem mehet biztosra a DVSC ellen, és Sztanyiszlav a hazai csapat vezetőedzője alaposan fel is készült az ellenfélből. A legkevésbé erre Dzsudzsák Balázzsal kapcsolatban volt szüksége.

– Megnéztük a Debrecen korábbi mérkőzéseit, minőségi csapat érkezik hozzánk, amelyet remek futballisták erősítenek, például aki Moszkvában a játékosom volt – nyilatkozta a klub honlapjának Sztanyiszlav Csercseszov. – Tisztában vagyunk a vendégcsapat erősségeivel, de van néhány ötletem szombatra. Bízom benne, hogy viszontláthatjuk a pályán mindazt, amit az elmúlt napokban gyakoroltunk.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

Az oszét szakember a napokban találkozott Muszukajev Iszmaillal, a Ferencváros honosított, friss magyar Európa-bajnok birkózójával, akiről ezt mondta:

– Remek srác, kiváló sportember, örülök, hogy újra találkozhattam vele. Ismerjük egymást, barátok vagyunk, alig száz kilométerre él tőlem a Kaukázus közelében. Örültem, hogy személyesen is gratulálhattam neki az Európa-bajnoki címéhez, ő a mi régiónk egyik legnagyobb bajnoka.

 

 

Visszatérve a futballhoz, Sztanyiszlav Csercseszov szólt a csapat mögött hagyott egy hétről is:

– Minden rendben zajlott. Legutóbb egy nagyon fontos mérkőzést játszottunk a Puskás Akadémia vendégeként, ahol kétgólos előnyünk birtokában győzni szerettünk volna, ám az a meccs is bebizonyította, hogy még fejlődnünk kell, nem hagyhat ki a koncentrációnk rövid időre sem, mert egy olyan ellenfél, mint a Puskás Akadémia, ezt azonnal kihasználja. Elemeztük a történteket, átbeszéltük a legfontosabbakat, emellett természetesen nagy figyelmet fordítottunk a taktikára is, így felkészülten várjuk a szombati bajnokit. A bajnokság nem egy torna, hanem egy hosszú küzdelemsorozat, ahol természetes, hogy néha előfordulnak hibák. Ezzel együtt nem vagyok boldog az elvesztegetett két pont miatt, de ilyen a sport.

 

 

A Ferencváros és a Debrecen mérkőzése szombaton 19.30 órakor kezdődik a Groupama Arénában, az M4 Sport élőben közvetíti. A találkozó előtt a Fradi  egészségnapot tart, már 14 órától várja szurkolóit az Egészségkamion a stadion mellett, amelynél közel negyven szűrővizsgálaton vehetnek rész ingyenesen, ehhez csak a szurkolói kártyára van szükség.  

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov a Ferencváros edzésén (Forrás: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.