Nem növelte, csak tartotta az előnyét a Ferencváros Felcsúton

A labdarúgó NB I 26. fordulójának a zárására maradt a nagy rangadó, a második Puskás Akadémia az első Ferencvárost fogadta. A Fradi már 2-0-ra is vezetett, a felcsútiak azonban nagyot harcolva gyorsan kiegyenlítettek, és a maradt is végeredménynek a 2-2.

2022. 04. 03. 18:53
Felcsút 20220403Puskás Akadémia FTC NB1 labdarúgás mérkőzés foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A második helyezett fogadta az elsőt, azaz igazi rangadó zárta a 26. fordulót. A tabella élén álló Ferencváros hat forduló óta nem kapott ki (4 győzelem, 2 döntetlen), az előző három bajnokiját mind megnyerte – ezek a legjobb aktuális sorozatok jelenleg az NB I-ben. Legutóbb február 6-án a Pakstól szenvedett vereséget (0-3) az Üllői úton. Az üldöző Puskás Akadémia hullámzóan teljesít tavasszal: a három győzelmét követő négy meccsén csak egy pontot gyűjtött, majd a legutóbbi két bajnokiján veretlen maradt (1 diadal, 1 döntetlen).

 

 

Közel telt ház előtt kezdődött el a mérkőzés, ami Felcsúton nem megszokott látvány. Az első nagy lehetőség a Puskás Akadémia előtt adódott, a 6. percben sikerült is a ferencvárosi hálóba továbbítani a labdát, ám az indítást les előzte meg, így Karakó Ferenc játékvezető nem ítélt gólt. Megtette viszont ezt a 19. percben a másik oldalon: Civic tette ki a labdát a tizenhatoson belül az alapvonal felé közelítő Tokmac Nguennek, aki okosan visszagurított a tizenhatos vonalánál egyedül érkező Esitinek, a nigériai középpályás pedig állítgatás nélkül lőtt a léc alá – 0-1.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

Komoly erőfeszítéseket tett a Puskás Akadémia az egyenlítés érdekében, ám a Fradi védelme szilárdan állt a lábán, így helyzetig sem jutott el a hazai csapat, sőt, a vendégek kontrái olykor nem kis veszélyt rejtettek magukban. Így történt ez az 50. percben is, amikor Zubkov a felezővonaltól pompásan indította a balösszekötő helyén kilépő Ryan Mmaeet, aki jobbal elcsavarta a labdát a hálóba a kifutó Tóth Balázs mellett – 0-2.

Ünnepeltek a ferencvárosi szurkolók, ám korán tették, ugyanis a következő időszak a házigazdáké volt, és ez gólokban is megmutatkozott. Az 53. percben Baluta beadásából Kozák fejelt a vendégek kapujába – 1-2. Dibusz bravúrral védett, majd az 59. percben már ő is tehetetlen volt, amikor egy szöglet után lefejelt labdát Sammy Mmaee a gólvonalról akart menteni, de éppen a bevetődő Stronatit találta el, akinek a fejéről a hálóba vágódott a labda – 2-2.

Nagyon nyomott a Puskás Akadémia, és a helyzetei is megvoltak a fordításhoz, igaz, a Fradi egy-egy kontrája veszélyes volt. Nagy harc dúlt a pályán, de az eredmény már nem változott. Bár a Ferencváros kétgólos előnyt tékozolt el, aligha elégedetlen túlságosan, hiszen maradt a két csapat között a hét pont különbség, azaz a Puskás Akadémia nem tudott közelebb kerülni hozzá. 

 

 


NB I, 26. forduló

Péntek

Mezőkövesd–Gyirmót 1-0 (1-0), Mezőkövesd, 800 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Jurina (20.). Kiállítva: Zeke (Gyirmót, 64.)

Szombat

Debrecen–Zalaegerszeg 0-0, Nagyerdei Stadion, 2830 néző, jv.: Vad II.

Mol Fehérvár–Kisvárda 5-3 (2-3), Mol Aréna Sóstó, 2054 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Nikolics (16., 85. – 11-esből), Funsho Bamgboye (18.), Zulj (59.), Kodro (79.), illetve Bumba (8.), Navrátil (10.), Camaj (13.). Kiállítva: Kravcsenko (Kisvárda, 84.)

Bp. Honvéd–Paks 1-1 (0-0), Bozsik Aréna, 2779 néző, jv.: Bognár T.

Vasárnap

Újpest–MTK, 2-0 (0-0) Szusza Ferenc Stadion, 3269 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Katona (63.), Zivzivadze (82.)

Puskás Akadémia–Ferencváros 2-2 (0-1), Felcsút, Pancho Aréna, 3340 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Kozák (53.), Stronati (59.), illetve Esiti (19.), R. Mmaee (50.)

Borítókép: akadtak meleg pillanatok a ferencvárosi kapu előtt (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.