Az utolsó esélyben bízik a Puskás Akadémia a Fradi ellen

Első a második ellen: csúcsrangadó a labdarúgó NB I 26. fordulójában. Úgy is fogalmazhatunk, ez a Puskás Akadémia utolsó esélye, ha ugyanis a felcsúti csapat nem győzi le ma kora este, akkor aligha fogja be a Ferencvárost, a listavezető sikerével pedig lényegében eldőlne a bajnoki cím sora.

Magyar Nemzet
2022. 04. 03. 7:10
null
20220127 Felcsút Puskás Akadémia Ferencváros Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Fortune Bessey-nek (zöld-fehérben) kevesebb mint harminc perc jutott FelcsútonNemzeti Sport /Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg hét pont a Ferencváros előnye a Puskás Akadémia és a Kisvárda előtt. A nyírségi együttes szombati, fehérvári vereségével, úgy tűnik, végleg kiszállt a bajnoki címért folyó versenyből. Nem is pusztán a vereség miatt, hanem Révész Attila sportigazgató a találkozó után úgy fogalmazott, a jövő héttől megkezdik a jövő csapat építését, aki nem írt alá a következő idényre, az már nem jut lehetőséghez.

A Puskás Akadémiának csak akkor marad esélye befogni a Fradit, ha ma este legyőzi a címvédőt. Vendégsiker esetén az FTC előnye tíz pontra nőne, amit már tényleg csak matematikailag lehet ledolgozni a hátra lévő hét fordulóban.

Az elmúlt két hétben a Puskás Akadémia készülhetett nyugodtabban, hiszen csupán Nagy Zsolt volt távol a válogatottal. A Fradiból ezzel szemben nem csupán és Vécsei Bálint volt érdekelt a magyar válogatottban, több légiósa is szerepelt hazája csapatában, mi több Ryan és Samy Mmaee Marokkóval, Aissa Laidouni pedig Tunéziával jutott ki a világbajnokságra.

Az is óvatosságra intheti a Fradit, hogy az idei első – egyben Sztanyiszlav bemutatkozó – mérkőzésén éppen a Puskás Akadémia vendégeként kapott ki 1-0-ra. Az a vereség átmenetileg meghatározta a zöld-fehérek útját, csak néhány hetes botladozás után jöttek egyenesbe.

– Ez a csapat a legfőbb bajnoki riválisunk, amely legutóbb 1-0-ra legyőzött minket a saját pályáján, éppen ezért ég bennünk a visszavágás vágya. Ezúttal sem számíthatunk könnyű mérkőzésre. Ellenfelünk minőségi játékosokkal rendelkezik, igaz, ez rólunk is elmondható. A csapatom kellően motivált, pontosan tudják a játékosok, hogy a vasárnapi győzelemmel nagy lépést tehetünk a bajnoki cím felé. Remélem, sok szurkoló kilátogat majd erre az összecsapásra, hiszen Magyarország jelenlegi két legjobb klubja méri össze az erejét. Mindent meg fogunk tenni a győzelemért – beszélt a várakozásairól Csercseszov a Fradi.hu-nak.

NB I, 26. forduló
Péntek
Mezőkövesd–Gyirmót 1-0 (1-0)
Szombat
DVSC–ZTE 0-0, Debrecen, 2830 néző, v.: Vad II
Fehérvár FC–Kisvárda 5-3 (2-3), MOL Aréna Sóstó, 2054 néző, v.: Erdős. Gólszerzők: Nikolics (15., 85., a másodikat 11-esből), Bamgboye (18.), Zulj (59.), Kodro (80.), illetve Bumba (8.), Navratil (10.), Camaj (13.). Kiállítva: Kravcsenko (84.)
Honvéd–Paks 1-1 (0-0), Bozsik Aréna, 2779 néző, v: Berke. Gólszerzők: Machach (61.), illetve Ádám M. (71., 11-esből)
Vasárnap
Újpest–MTK 14.30
Puskás Akadémia–FTC 17.00

Borítókép: Január 27-én meglepte a Puskás Akadémia a Fradit (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.