A Puskás Akadémia legyűrte a Fradit, megérkezett a címvédő nyakára

Két bajnokaspiráns a negyedik fordulóból elhalasztott mérkőzésével vette kezdetét a tavasz a labdarúgó NB I-ben. A hazai pályán játszó Puskás Akadémia egy pontra megközelítette a tabellán a Ferencvárost, miután csütörtökön 1-0-ra legyőzte a mérkőzés kétharmadában emberhátrányban játszó címvédőt.

2022. 01. 27. 20:34
null
Felcsút, 2022. január 27. A Felcsút játékosai ünnepelik gyõzelmüket a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójából elhalasztott Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi FC mérkõzés végén a felcsúti Pancho Arénában 2022. január 27-én. A Puskás Akadémia 1-0-ra gyõzött. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Afrika-kupán a csapataikkal a legjobb nyolc közé jutott játékosai (Aissa Laidouni Tunéziát, Ryan és Samy Mmaee Marokkót képviselve jutott a negyeddöntőbe) nélkül állt fel Felcsúton a Ferencváros. Az egyetlen téli új szerzemény, Fortune Bassey viszont azonnal a kezdőcsapatban kapott helyet, amely így nézett ki: Dibusz, Botka, Blazic, Dvali, Civic, Besic, Loncar, Zubkov, Tokmac, Uzuni, Bassey.

A Puskás Akadémia is csak egy futballistával gazdagodott az elmúlt hetekben. A Honvédtól érkezett Mohamed Mezgranit Hornyák Zsolt is a kezdőcsapatba nevezte: Markek, Mezgrani, Nunes, van Nieff, Kozák, Slagveer, Corbu, Favorov, Szolnoki, Spandler, Komáromi volt a felállás.

A Puskás Akadémia felkészülési időszaka a terveknek megfelelően zajlott le, a Ferencváros viszont a téli szünetben az ellenfelek helyett a koronavírussal küzdött. A fertőzéssorozat miatt a zöld-fehérek tervezett külföldi edzőtábora is elmaradt, így az új mesternek, Sztanyiszlav Csercseszovnak mindössze egy felkészülési mérkőzésen volt lehetősége „élesben” is tesztelni a tanítványait, amelyet 2-0-ra elveszítettek a DAC-cal szemben.

A Puskás Akadémia elleni összecsapás első félidejében is csak kereste önmagát az FTC, ezt látva az orosz vezetőedző általában két kezét a háta mögött összekulcsolva sétálgatott fel-alá, alkalomadtán panaszosan hátrafordult a segítői felé. csak a vendégszurkolókkal lehetett elégedett: ők ahogy mindig, ezúttal is nagy lelkesedéssel biztatták az övéiket.

A hazaiak edzője azt ígérte a találkozó előtt, hogy együttese nem áll be védekezni a címvédő ellen. Hornyák nem a levegőbe beszélt, a felcsútiak birtokolták többet a labdát, igaz, az első negyedórában nem voltak veszélyesek a vendégek kapujára. Artem Favorov szabadrúgása érdemelt először említést, ami centiméterekkel zúgott el kapuja mellett. Röviddel később Tokmac Nguen tesztelte Markek Tamást a másik oldalon.

A Fradi éke, Bassey előtt viszont nem adatott hasonló lehetőség, mert – önhibáján kívül – már a 29. percben le kellett ballagnia a pályáról. Muhamed Besic ugyanis huszonnégy perc elteltével begyűjtötte a második sárga lapját, Csercseszovnak pedig változtatnia kellett, és Vécsei Bálintot küldte be Bassey helyett.

Franck Boli (zöld-fehérben) csereként állt be Felcsúton. Fotó: Nemzeti Sport /Török Attila

Az első félidő hosszabbítására felpörögtek az események: Yoell van Nieff távoli lövését Dibusz még vetődve védte. Az ezt követő szögletnél viszont már a Fradi csapatkapitánya is tehetetlen volt: Van Nieff labdáját Joao Nunes bólintotta a kapuba, megszerezve a Puskás Akadémiának a vezetést. A portugál védő igazi FTC-specialista: negyedik meccsén harmadszor talált be a zöld-fehérek ellen.

A szünet után azonnal megduplázhatta volna az előnyét a házigazda, de Luciano Slagveer helyzete kimaradt. Erre ráfázhatott volna Hornyák Zsolt együttese, mivel hiába volt emberhátrányban, átvette az irányítást a címvédő. Sorra dolgozta ki a ziccereit, ám érvényes találatot nem szerzett, csak egy lesgólig jutott Miha Blazic révén.

A két csapat találkozóin megszokott 1-1-es végeredmény ezúttal tehát elmaradt, és három döntetlen után egy góllal legyőzte a Puskás Akadémia a Ferencvárost, ezzel felzárkózott mögé: tizenhét forduló elteltével a címvédő mindössze egy ponttal előzi meg a második Kisvárdát és a harmadik Felcsútot. Izgalmas lesz a tavasz!

NB I, 4. forduló (pótolt mérkőzés): Puskás Akadémia–Ferencváros 1-0 (1-0), Pancho Aréna, 2161 néző, v.: Bognár. Gólszerző: Nunes (45+4.). Kiállítva: Besic (24.)

Borítókép: A hazai játékosok ünnepelnek (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.