Csercseszov: Az angolomon és a játékunkon is javítanunk kell

Vereséggel végződött Sztanyiszlav Csercseszov első térmérkőzése a Ferencváros vezetőedzőjeként. A címvédő csütörtökön 1-0-ra kapott ki a Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó NB I negyedik fordulójából elhalasztott összecsapásán. Az orosz szakvezető a vereség ellenére sem volt teljesen elégedetlen.

2022. 01. 27. 21:23
CSERCSESZOV, Sztanyiszlav
Felcsút, 2022. január 27. A Ferencváros vezetõedzõje, Sztanyiszlav Csercseszov a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójából elhalasztott Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi FC mérkõzésen a felcsúti Pancho Arénában 2022. január 27-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztanyiszlav az első húsz perc történéseivel nem volt megelégedve, utána viszont véleménye szerint javult a csapata játéka:

– Nem szálltunk be jól a mérkőzésbe. A piros lap jogos volt, ráadásul szerintem jobban játszottunk tíz emberrel, mint azelőtt. A félidőben ugyan a megszokottnál kicsit hangosabban kellett beszélnem a srácokkal, de úgy láttam, ennek meglett a hatása. A cserejátékosaink is jól szálltak bele a meccsbe – vélekedett a vezetőedző.

Az orosz szakvezető hozzátette, nem neheztel Muhamed Besicre, aki mindössze huszonnégy percnyi játék után megkapta a második piros lapját.

– Ez benne van a futballban. A kiállítás után azonnal reagálnom kellett, lehozni egy csatárt. Fortune (Bassey – a szerk.) számára ez persze nem volt túl kellemes. A meccs legnagyobb tanulsága az, hogy nemcsak az angolomon, hanem a teljesítményünkön is javítanunk kell, mert ma egy kicsit mérges vagyok – tette hozzá.

Csercseszov nem neheztel a kiállított Muhamed Besicre (balra). Fotó: Nemzeti Sport /Török Attila

Hornyák Zsolt szerint megérdemelt volt a hazai győzelem:

– Biztos vagyok benne, hogy meglett volna a győzelem a kiállítás nélkül is. Mi voltunk a jobbak az első perctől kezdve. Nekünk is hiányzott öt játékosunk, akik kulcsfontosságúak a számunkra, de akik ma lehetőséget kaptak a mérkőzésen, egyértelműen megmutatták, hogy ebben a pillanatban ugyanolyan jók vagyunk, mint a Ferencváros. A Fradi nagyon jó csapat, szurkolok nekik, hogy helyrejöjjenek, de mi is ugyanezekkel a problémákkal küzdünk. Nagyon örülök, hogy ilyen csapatot meg tudtunk verni az első idei meccsen, most várhatjuk a Fehérvárt – fogalmazott a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a felcsúti tréner.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.