Most már tényleg csak idő kérdése a Fradi bajnoki címe

Simán lerendezte, 3-0-ra legyőzte a Ferencváros a Debrecent a labdarúgó NB I 27. fordulójában, s kihasználva a Puskás Akadémia és a Kisvárda botlását, kilenc pontra növelte az előnyét a tabella élén. Immár nem az a kérdés, hogy megnyeri-e a Fradi az újabb, sorrendben negyedik bajnoki címét, hanem az, hány fordulóval a zárás előtt ünnepelhet.

Magyar Nemzet
2022. 04. 09. 21:21
Budapest 20220409 FTC DVSC NB1 labdarúgás mérkőzés foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tükörsima győzelmet aratott a Fradi. A címvédő már a 8. percben vezetést szerzett, Civic beadásából Tokmac fejelt a hálóba (1-0). A folytatásban a Debrecennek is volt helyzete, de Dibusz kétszer is védett.

A Ferencváros aztán még az első félidőben növelte az előnyét, a 39. percben Tokmac átadásából Marquinhos volt eredményes (2-0). A brazil csatár az első gólját szerezte az NB I-ben.

Szünet után már örömfocit mutatott be a Fradi. A 74. percben Ryan Mmaee lépett ki Tokmac szép indításával, át akarta emelni a labdát Hrabina fölött, de a debreceni kapus ki tudta azt ütni, ám éppen Zachariassen elé, aki a hálóba bólintott (3-0).

Mivel a Kisvárda odahaza 2-1-re kikapott a Mezőkövesdtől, a Puskás Akadémia pedig 1-1-et játszott Gyirmóton, az FTC előnye immár kilenc pont. A címvédő jó eséllyel már áprilisban bebiztosítja zsinórban a negyedik, összességében pedig a 33. bajnoki címét.

NB I, 27. forduló

Péntek

ZTE–Bp. Honvéd 3-1 (2-0), Zalaegerszeg, 2409 néző, jv.: Karakó. Gólszerzők: Lesjak (32.), Tajti (11-esből, 45+1.), Spoljaric (86.), illetve Lukics (11-esből, 62.)

Szombat
Kisvárda–Mezőkövesd 1-2 (1-1), Kisvárda, 1520 néző, v.: Csonka. Gólszerzők: Karabeljov (30.), illetve Jurina (8.), Cseke (67.)
Gyirmót–Puskás Akadémia 1-1 (1-0), Alcufer Stadion, 1020 néző, v.: Zierkelbach. Gólszerzők: Ikic (16.), illetve Baluta (82.)
Ferencváros–Debrecen 3-0 (2-0)

Vasárnap

Paks–Újpest 14.30 (M4 Sport)
MTK–Mol Fehérvár 17.00 (M4 Sport)

Borítókép: Marquinhos az első gólját szerezte zöld-fehérben (Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.