Waltner végre megszólalt, igaz, kínosan nem mond semmit

A ZTE a tavasz meglepetéscsapata a kiesőzónából feljött a negyedik helyre. Az együttes vezetőedzője, Waltner Róbert váratlanul mégis lemondott. Egyelőre mindenki csak találgatja ennek az okát. Maga a szakember sem könnyítette meg a dolgot a Nemzeti Sportnak adott rendhagyó interjúban.

Forrás: Nemzeti Sport2022. 03. 30. 14:47
Forrás: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Miért állt fel a ZTE kispadjáról?
– Először is szeretném megköszönni Végh Gábor tulajdonosnak és Sallói István korábbi sportigazgatónak, hogy kedvenc csapatom edzője lehetettem – mondta a Nemzeti Sportnak adott interjúban Waltner Róbert, aki múlt hét pénteken kérte a szerződése felbontását. – A döntésemnek több összetevője van, ezekről nem szeretnék beszélni.

– Akkor hadd tippeljek: esetleg nehezen viselte, hogy a klub eladta a kulcsembereket, időnként a tudta nélkül?
– Természetesen nem örültem neki, amikor megtudtam, hogy távoznak, de attól a pillanattól, hogy bejelentették az eladásukat, egyből a megoldáson gondolkodtam: hogyan tudom úgy pótolni őket, hogy a csapat a legkevésbé érezze meg. Mindig arra törekedtem, hogy a rendelkezésemre álló játékosokból kihozzam a maximumot. Koszta Márk távozása például érzékenyen érintett, ám annak örültem, hogy nagyszerű szerződést írt alá. Pályafutása során a legeredményesebben nálam játszott, megdöntötte a gólrekordját, büszke vagyok rá, hogy ehhez nekem is volt közöm.

– Miért nem akarja elárulni a konkrét okot?
– Nem én vagyok az első edző a labdarúgás történetében, aki úgy dönt, feláll a kispadról. Ugyanakkor, ahogyan említettem, szívügyem a klub, ezért az a minimum, hogy bármiféle feszültség generálása nélkül, úriemberként távozom.

A teljes interjú a Nemzeti Sportban olvasható.

Borítókép: Waltner Róbert a történtek ellenére a ZTE a kedvence klubja (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.