Miért nem Dibusz? Marco Rossi legújabb dilemmája

Kétség sem férhet hozzá, hogy Dibusz Dénes volt a Belfastban, Észak-Írország ellen kivívott 1-0-s győzelem hőse. A magyar válogatott Gulácsi Pétert helyettesítő kapusa a hajrában három káprázatos védéssel őrizte az eredményt, egyúttal megmutatva, képes olyan teljesítményre, mint Gulácsi Péter. Marco Rossinak ezzel gondot okozva, igaz, csupa ilyen kellemes gondot kívánunk a kapitánynak, mint hogy adott poszton két világklasszis közül kényszerüljön választani.

Magyar Nemzet
2022. 03. 30. 6:35
Forrás: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A legutolsó lövést szerencsésen védtem, eltalált, de nyilván az volt a legfontosabb számomra és a csapat számára is – felelte az M4 Sport kérdésére hogy melyik védése volt úgymond a kedvence az Észak-Írország vendégeként 1-0-ra megnyert mérkőzésen.

A Fradi kapusa a hajrában háromszor is bravúrral tisztázott.

  1. Előbb reflexmozdulattal kapott bele a léc alá tartó fejesbe
  2. Aztán a bal alsó elől ütötte ki a gyepen megpattant labdát
  3. Végül szemmel verte az ellenfél játékosát, aki abszolút ziccerben nem tudta elrúgni mellette a labdát.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a Fradi kapusa sportszerűen hozzátette, ugyan örül a szép védéseinek, de volt jó néhány hiba a játékában. Hiába, a szerénység mindennél fontosabb.

Dibusz a meccset így értékelte:

– A második félidőben egyre jobban a kapunk elé szögeztek minket az északírek, míg mi nem igazán tudtunk veszélyes kontrákat vezetni – ha mégis, az utolsó passzokba hiba csúszott. A végén volt jó pár lövésük, fejesük, de szerencsére sikerült mindet hárítani. Összeségében minden jó, ha jó a vége, hiszen sikerült megnyerni ezt a mérkőzést.

A Fradi kapusa a teljesítményével bizony feladta a leckét Marco Rossinak: muszáj-e mindenáron kitartania mellett.

Az én hibám

– Dibusz Dénesnek köszönhettük a győzelmet – Marco Rossi érthetően így kezdte az értékelését a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

Majd magára vállalta a felelősséget, amiért a magyar válogatott beszorult az utolsó tíz percben a saját kapuja elé.

– Én vagyok a hibás, mert hármat cseréltem az utolsó tíz percre, emiatt labdákat vesztettünk, nem voltunk már olyan agresszívak. Máskor egy ilyen meccsen, ilyen szituációban teljesen más attitűddel kell játszanunk, nem követhetünk el ennyi hibát.

Az utolsó tíz percben szinte nem is találkoztunk a labdával.

Miután megszereztük a vezetést, voltak helyzeteink, de nem fejeztük be az akciókat, nem lőttünk eleget kapura. Ebben fejlődnünk kell, többet kell lőnünk, hiszen most is volt két-három lehetőségünk, hogy eldöntsük a meccset.

A kapitány kérdésre válaszolva Callum Stylesról személy szerint is beszélt: 

– Elégedett vagyok vele. Jól veszi át a labdát, biztonságban van nála, jó a mentalitása, nem fél semmitől. Amikor keretet hirdetek, mindig azt kérdezik tőlem, kit és miért hívok be, másokat miért nem. Azért, mert én vagyok a szövetségi kapitány, ez az én felelősségem. Annyi meccset néztem meg az elmúlt években, mint előtte soha, ezért a keretből mindenkinek tisztában vagyok a képességeivel.

 

Sallai:  Mindig az utolsó pillanatig megyek

– Tudtuk a mérkőzés előtt, hogy mire számíthatunk, ez be is következett. Le a kalappal a csapat előtt, hogy az utolsó pillanatokig csúsztunk, másztunk, küzdöttünk, és ne menjünk el amellett sem, hogy Dibusz Dénes az utolsó tíz-tizenöt percben milyen bravúrokat mutatott be. Azt gondolom összességében megérdemeltük a győzelmet – is Dibuszt méltatta, majd a góljáról ezt mondta:

Általában mindig az utolsó pillanatig megyek, ez most is így volt. Az elmúlt időszakban sokszor kerültek peches szituációba, ezúttal a szerencse is mellettem volt.

– Több alkalommal is nagy nyomást gyakoroltak ránk az északírek, de azt hiszem, jól bírtuk. Elégedettek vagyunk az eredménnyel. Remek együtt játszani ezekkel a srácokkal, szerencsére hamar be tudtam illeszkedni – nyilatkozta Callum Styles, aki élete második válogatott mérkőzésén van túl.

Borítókép: Dibusz Dénesnek köszönhettük a győzelmet (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.