A Paks már a szünetig elrendezte a végzete felé rohanó MTK elleni meccset

A labdarúgó NB I 28. fordulójában a negyedik helyért hajtó Paks hazai pályán már az első félidőben 3-0-ra vezetett az utolsó helyezett MTK ellen, Ádám Martin a hosszabbításban állította be a 4-0-ás végeredményt. A fővárosi csapat sok helyzetet elhibázott, és egyre reménytelenebb a helyzete.

Magyar Nemzet
2022. 04. 16. 18:51
Paks-MTK Fotó: Tolnai Népújság/Mártonfai Dénes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A negyedik hely kiadó, és többen is pályáznak rá. Közéjük tartozik a Paks is, amely az utóbbi időben visszaesett, négy forduló óta nem nyert, és csak egyetlen árva pontot szerzett. Így elé tudott kerülni a Zalaegerszeg, sőt már az Újpest is, amely a forduló elő szombati meccsen éppen a ZTE-t győzte le. Az MTK ennél jóval fontosabb célért lépett pályára, hiszen az utolsó helyen áll, az előző hét bajnokiján csak egyszer tudott nyerni, és számára egyre inkább csak a három pontok nyújthatnak életmentő segítséget.

 

 

Az első helyzet a vendégeké volt, Grozav hagyta ki, és erre a paksiak azonnal góllal válaszoltak: a 11. percben kis paksi szöglet után Kocsis Bence ívelt be a jobb szélről, és középen Windecker tisztán fejelhetett a kapuba – 1-0.

Kereken tíz percet kellett várni a következőre: Sajbán labdaszerzése után Böde adott passzt Szabó Bálintnak, aki bevitte a tizenhatoson belülre, majd a bal alsó sarokba tekerte a labdát – 2-0.

 

Fotó: Tolnai Népújság/Mártonfai Dénes

Ezután az MTK percei következtek, de kimaradtak a helyzetei. Ez a 39. percben bosszulta meg magát, amikor egy jobbról érkező szögletre Windecker nagyszerűen mozdult, és a hosszú sarokba csúsztatta fejjel a labdát, amelynek Mijatovics kapus még mellé is nyúlt – 3-0.

Az eredmény kiütést sejtet, pedig a vendégek nem futballoztak rosszul, csak éppen rendkívül rosszul gazdálkodtak a lehetőségeikkel, ellentétben a házigazdákkal, különösebben nagy fölény nélkül is sorra érték el a gólokat. A második félidő is élénk iramú, kiegyensúlyozott játékot hozott, akadtak helyzetek itt és ott is, ám ezúttal sokáig a Paks sem tudott a kapuba találni. A sokáig a 92. percet jelentette, amikor egy jobbról érkező beadásra kilépett, és 10 méterről a kapu bal oldalába fejelt, ez volt a bajnokságban a 26. gólja – 4-0.

A hazai csapat ezzel a győzelemmel és a 38 pontjával felzárkózott a 39-39 pontos Újpest és Zalaegerszeg mögé, az MTK pedig továbbra is az utolsó helyen áll, hat pontra a megváltást jelentő 10. pozíciótól, de a jelenleg ott tartózkodó Bp. Honvéd és az előtte álló Mezőkövesd még játszani fog a fordulóban. 


NB I, 28. forduló

Péntek

Debrecen–Gyirmót 3-1 (2-1), Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3621 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Baráth (3., 24.), Do. Babunski (86.), illetve Hasani (9.)

Szombat

Újpest–Zalaegerszeg 4-0 (3-0), Szusza Ferenc Stadion, 3467 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Zivzivadze (24., 37.), Beridze (44.), Katona (70.)

Paks–MTK 4-0 (3-0), Paks, 1500 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Windecker (11., 39.), Szabó B. (21.), Ádám M. (92.)

Bp. Honvéd–Ferencváros 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap

Mezőkövesd–Mol Fehérvár 14.30 (M4 Sport)

Puskás Akadémia–Kisvárda 17.00 (M4 Sport)

Borítókép: Windecker a saját és a csapata első gólját fejeli (Fotó: Tolnai Népújság/Mártonfai Dénes)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.