Sallai Roland volt a Freiburg kulcsembere, a magyar támadó duplázott

A Bundesliga 30. fordulójában a Freiburg hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Bochumot, a mérkőzés főszereplője Sallai Roland volt, aki a csapata második és harmadik gólját szerezte. A második félidő közepén egy ütközés után le kellett cserélni a magyar támadót.

Magyar Nemzet
2022. 04. 16. 17:37
SC Freiburg - VfL Bochum
16 April 2022, Baden-Wuerttemberg, Freiburg im Breisgau: Soccer: Bundesliga, SC Freiburg - VfL Bochum, Matchday 30, Europa-Park Stadion. Freiburg's Roland Sallai (center) scores the goal for 2:0 against Bochum's Armel Bella Kotchap (left). Photo: Tom Weller/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/DPA/Tom Weller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesligában a 30. forduló zajlik ezen a hétvégén. A három magyar érdekeltségű csapatból csak a Freiburg lépett pályára szombaton, az Union Berlin remélhetően Schäfer Andrással a Frankfurtot fogadja vasárnap, a forduló zárásaként pedig a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató RB Leipzig a Leverkusen vendége lesz.

azonban tett arról, hogy öregbítse a magyar futball hírnevét. Kezdőként lépett pályára, amit remek játékkal és két góllal hálált meg. A Freiburg a Bochumot fogadta, amely ellen a csapatnak és személy szerint Sallai Rolandnak is közeli szép emlékei lehetnek: egy hónapja a két együttes a Német Kupa negyeddöntőjében találkozott egymással, és akkor a magyar válogatott támadó 120. percben lőtt góljával jutott a csapata az elődöntőbe.

Most Lukas Kübler szerzett vezetést a Freiburgnak az 5. percben, majd a 16. percben Sallai Roland következett: harcosan labdát szerzett a vendégek térfelének a közepén, futott tovább, a tizenhatoson belül megkapta a labdát, és éles szögből, 14 méterről nagyon pontosan lőtt a jobb alsó sarokba. Az 53. percben ő növelte háromra a hazai előnyt, nagyon szépen fejelt a bal felső sarokba.

 

SALLAI ROLAND ELSŐ GÓLJA

 

SALLAI ROLAND MÁSODIK GÓLJA


A 69. percben belement egy ütközésbe, ami után le kellett cserélni. A Bochum ekkor emberhátrányba is került, Konsztantinosz Sztafilidisz kapott piros lapot, de ennek a szabálytalanságnak nem volt köze Sallaihoz. A magyar csatár 2020 decembere után duplázott ismét a Bundesligában. A Freiburg ezzel a győzelemmel továbbra is harcban áll a harmadik helyért, jelenleg az ötödik.

A többi délutáni mérkőzés is hozott bőven érdekességet. A kiesés ellen menekülő Hertha Berlin Augsburgban tudott nyerni, a Dortmund pedig csúnyán kiütötte a Dortmundot, a 24. és a 38. perc között ötször talált a vendégek kapujába! Itt Erling Braut Haaland duplázott, az ötödik és a hatodik gólt szerezte, de előtte adott egy gólpasszt is.

 

Bundesliga, 30. forduló

Szombat

Augsburg–Hertha 0-1

Dortmund–Wolfsburg 6-1

Freiburg–Bochum 3-0

Mainz–VFB Stuttgart 0-0

Mönchengladbach–1. FC Köln 18.30

 

Vasárnap

Bielefeld–Bayern München 15.30

Hoffenheim–Fürth 17.30

Union Berlin–E. Frankfurt 17.30

Leverkusen–RB Leipzig 19.30

Borítókép: Sallai Roland az első gólt lövi a Bochum ellen (Fotó: AFP/DPA/Tom Weller)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.