Biztosan lesz magyar kupagyőztes futballista idén Németországban

A Sallai Rolanddal a kezdőjében felálló Freiburg 3-1-es győzelmet aratott a Hamburg otthonában a labdarúgó Német Kupa első elődöntőjében kedden este. A magyar szélső csapata ellenfélre vár, amely az RB Leipzig vagy az Union Berlin lesz.

Magyar Nemzet
2022. 04. 19. 22:42
FBL-GER-CUP-HAMBURG-FREIBURG Fotó: Europress/AFP/TOBIAS SCHWARZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyértelműen a Freiburg volt az esélyese a keddi elődöntőnek, hiszen az élvonalban az ötödik helyen áll, és harcban van a Bajnokok Ligája-indulásért, ezzel szemben a nagy múltú Hamburg a másodosztály hatodik helyezettje, így valószínűleg idén sem tud visszajutni a Bundesligába.

Még csak azt sem lehet mondani, hogy nagyhalakat levadászva jutott el a legjobb négyig a Hamburg, hiszen a Braunschweig, a Nürnberg, a Köln és a Karlsruhe volt az áldozata.

A Freiburg a negyeddöntőben a Bochumot búcsúztatta hosszabbításban, méghozzá Sallai 120. percben szerzett góljával. A magyar szélső az elmúlt hétvégén a Bundesligában is sziporkázott, ismét a Bochum ellen, amelynek a kapuját kétszer is bevette, a Kicker pedig a forduló legjobbjának választotta meg.

Ezek után természetesnek hatott, hogy Sallai a kezdőben kapott helyet a Hamburg otthonában, ahol a Freiburg bő fél óra alatt eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Már a 11. percben vezetést szereztek a vendégek, Nils Petersen fejjel vette be a kaput, ám VAR-vizsgálat következett, ugyanis Sallai a kapus előtt állt. A bíró szerint nem volt zavaró a helyezkedése, így nem vonták vissza a találatot.

A 17. percben Hofler átlövésből már 2-0-ra növelte a Freiburg előnyét, a 35. percben pedig tizenegyesből Grifo is betalált. A Freiburg a 3-0-s előnye tudatában tartalékolni kezdett, a Hamburg pedig reményét vesztette, egy gólját a VAR is elvette, így csak a 88. percben futotta szépítésre a hazai csapattól Glatzer révén.

a 64. percben hagyta el a pályát a biztosnak tűnő győzelem tudatában. A Freiburg története során először jutott be a Német Kupa döntőjébe, ellenfele pedig az RB Leipzig vagy az Union Berlin lesz, amelyek szerdán Lipcsében játsszák le a másik elődöntőt. 

Sallaiék győzelmével az is eldőlt, hogy biztosan lesz idén magyar győztese a Német Kupának, hiszen a Leipzigben és míg az Unionban szerepel.

Borítókép: Sallai Roland küzd a labdáért a Hamburg ellen (Fotó: Europress/AFP/TOBIAS SCHWARZ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.