A Kickernél Sallai Roland volt a Bundesliga legjobbja a hétvégi fordulóban

A Kicker magazin Sallai Rolandot, a Freiburg magyar válogatott támadóját választotta a Bundesliga 30. fordulójában a legjobb játékosnak, és természetesen így bekerült a forduló álomcsapatába is.

Magyar Nemzet
2022. 04. 19. 18:34
SC Freiburg - VfL Bochum
SC Freiburg-VfL Bochum Fotó: EUROPRESS/AFP/TOM WELLER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tekintélyes német Kiscker magazin Sallai Rolandot választotta a Bundesligában a 30. forduló legjobb játékosának. A Freiburg 3-0-ra győzte le szombaton a Bochumot, és a magyar válogatott támadó két góllal járult hozzá a sikerhez. A Freiburg továbbra is versenyben van a BL-indulást érő negyedik helyért, jelenleg az ötödik pozícióban várja a folytatást a tabellán, csak egy pont a lemaradása az eggyel előtte álló Leverkusennel szemben, kedden este pedig a másodosztályú Hamburg ellen játszik elődöntőt a Német Kupában.

 

 

– Sokat dolgoztam azért, hogy szombaton kétszer is ünnepelhessek, az ilyen találkozó jó visszaigazolás, hogy megéri keményen küzdeni – nyilatkozta Sallai a szombati siker után a Nemzeti Sportnak. – Ebben az idényben kevesebb játékpercet kaptam, mint korábban, de az utóbbi hetekben sikerült visszaküzdenem magam a kezdőcsapatba, és mindent megteszek, hogy megháláljam a bizalmat. Ha nem is voltam stabil kezdő, mindig próbáltam a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, a hétközi edzéseken is keményen dolgozni, s a sok munkának klub- és válogatott szinten is meglett az eredménye. Sohasem szerettem a hangzatos kijelentéseket, de néhány héttel a bajnokság vége előtt butaság lenne, ha nem ismernénk el, hogy szeretnénk odaérni a negyedik helyre. A Német Kupában pedig hatalmas lehetőség előtt állunk, történelmet írhatunk: a klub a fennállása során először juthat be a döntőbe.

 

 

Ahogyan maga a futballista is utalt rá, sokat kellett dolgoznia azért, hogy visszanyerje a helyét a csapatban. Christian Streich, a Freiburg vezetőedzője elmondta, a Bochum ellen duplázó játékosa ebben a szezonban eddig nem azt a formát mutatta, mint az előző idényben, ősszel ráadásul egy kisebb térdsérülés is hátráltatta, de most már fizikálisan rendben van, és ez a játékán is meglátszik.

– Nagyon jó volt az előző szezonja – tette hozzá Christian Streich. – Roland érzelmes srác, és sokat vár el magától. Ezért azt gondolta, még ennél is többet tud, és majd húsz gólt fog lőni az idén. Fizikailag is fejlődött, emiatt több labdát tud szerezni, és azokat javarészt kapura is lőheti.

Az magától értetődik, hogy a forduló játékosaként a Kickernél helyet kapott a forduló válogatottjában is.

 

Fotó: kicker.de

 

Borítókép: Christian Streich is örült jó teljesítményének (Fotó: Europress/AFP/Tom Weller)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.