Fejbe rúgással indult a rangadó, zűrzavaros büntető döntött

Az Inter Hakan Calhanoglu büntetőjével 1-0-ra legyőzte a Juventust a Serie A 31. fordulójának rangadóján.

Magyar Nemzet
2022. 04. 03. 23:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Inter az elmúlt két hónapban csupán a szinte biztos kieső Salernitanát tudta legyőzni olasz bajnoki mérkőzésen, így a gyenge kezdés után jó formába lendült Juventus egy pontra megközelítette a tabellán a fekete-kékeket. A két ősi rivális torinói rangadóján tehát az előzésért küzdött a rekordbajnok.

Olaszország derbije nagyon kemény első félidőt hozott: Lautaro Martínez már a második percben fejbe rúgta Manuel Locatellit, akit később le is kellett cserélni – igaz, addigra már ő is megkapta a maga sárgáját, amikor hasba rúgta Danilo D’Ambrosiót.

Az ellenfél kapujára a Juventus játszott veszélyesebben, viszont az első félidő végén Álvaro Morata szabálytalansága és a VAR-vizsgálat után büntetőhöz jutott az Inter.

Hakan Calhanoglu lövését kivédte Wojciech Szczesny, ám a kipattanót beszerencsétlenkedték kapujukba a torinói védők.


Elsőre úgy tűnt, Irrati játékvezető Inter-szabálytalanságot látott a zűrzavarban, de végül megismételtette a tizenegyest a túl hamar a büntetőterületre befutó játékosok miatt, s az Inter török játékosa ekkor már nem hibázott. Hosszú percekig állt ekkor a játék, végül 55 percig tartott az első játékrész.

A második félidőben ott folytatták a csapatok, ahol az elsőben abbahagyták: kemény szabálytalanságok és kimaradt Juventus-lehetőségek. Zakaria távoli lövését Handanovic tolta a kapufára.

Az Inter néhány kontrából veszélyeztetett, de főként védekezett. Azt viszont jól tette, a Juventus nem talált fogást, az utolsó pillanatokban pedig a tizenegyes kiprovokálására is hiába törekedtek a torinóiak, majdnem tíz év után ismét nyert az Inter a Juventus vendégeként.

Serie A, 31. forduló

Juventus–Inter 0-1 (0-1), gólszerző: Calhanoglu (49., 11-es)

További eredmények: Salernitana–Torino 0-1, Lazio–Sassuolo 2-1, Spezia–Venezia 1-0, Fiorentina–Empoli 1-0, Atalanta–Napoli 1-3, Udinese–Cagliari 5-1, Sampdoria–Roma 0-1

Az élmezőny: 1. Milan 66 pont/30 mérkőzés, 2. Napoli 66/31, 3. Inter 63/30, 4. Juventus 59/31, 5. Roma 54/31, 6. Lazio 52/31.

Borítókép: Az Inter ünnepelhetett a rangadó végén (Fotó: Twitter/Inter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.