Lecsapott a koronavírus a rövid pályás gyorskorcsolyázóinkra a vb előtt

A montreali rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságra szombaton indult el a tízfős magyar csapat, melynek összeállításában koronavírus-fertőzés miatt egy helyen változtatni kellett, és nem kelhetett útra Csang Csing Lina vezetőedző sem.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 02. 14:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Telegdi Attila, a magyar szövetség gyorsasági szakágának sportigazgatója arról tájékoztatott, hogy Sziliczei-Német Rebeka koronavírus-fertőzése miatt Schönborn Melinda utazott el a kanadai városba, a szakmai stábból pedig a kínai vezetőedző, Csang Csing Lina nem tarthatott a válogatottal.

Schönborn Melinda március végén ezüstérmet szerzett az 500 méteres távon a Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). A fiatal tehetség mellett a vegyesváltóval olimpiai bronzérmes és Kónya Zsófia, valamint Somogyi Barbara és Somodi Maja alkotja majd a női csapatot. A férfiaknál az olimpiai bajnok és összetett vb-címvédő Liu Shaoang, illetve Jászapáti Péter, Nógrádi Bence, Talabos Attila és Bontovics Balázs képviseli a magyar színeket.

A sportág világbajnokságát eredetileg márciusban rendezték volna, de az időpontot három héttel elcsúsztatták, így jövő péntektől vasárnapig zajlik majd Montrealban. Az már két hete eldőlt, hogy legjobbjaink közül Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry nem vesz részt a vb-n.

Borítókép: Az olimpiai bajnok Liu Shaoang ott lesz a vb-n – csütörtökön felkerült a pekingi győzelme a budapesti Olimpiai park emléktáblájára (Forrás: Facebook/Hunskate – Magyar Országos Korcsolyázószövetség)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.