Őrült, hétgólos meccsen talált be Sallai Roland a Bundesligában

Sallai Roland szerezte az első gólt a Hoffenheim–Freiburg találkozón, amely rendkívüli fordulatokat hozott, s végül a vendégek 4-3-as győzelmet arattak a Bundesliga 32. fordulójában. A magyar szélső csapata ezzel újra BL-indulást érő helyre ugrott a tabellán.

Magyar Nemzet
2022. 04. 30. 20:38
SC Freiburg - VfL Bochum
SC Freiburg-VfL Bochum Fotó: TOM WELLER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 23. percben tört meg a gólcsend a Hoffenheim stadionjában, amikor a Freiburg középen, gyors rövid passzokkal bontotta meg a hazai csapat védelmét, s az akció végén a leshatáron kiugró Sallaihoz került a labda, aki a tizenhatoson belül állítás nélkül lőtte ki a hosszút.

Ez volt negyedik gólja a Bundesliga-idényben, egyúttal a harmadik áprilisban – az első találatát még augusztusban a Dortmund ellen szerezte.

A mérkőzés aztán nagy izgalmakat hozott. A Hoffenheim még az első félidőben kiegyenlített, sőt a szünet után a vezetést is magához ragadta. A Freiburg nem hagyta magát, egyetlen perccel azután, hogy 2-1-es hátrányba került, egalizált. Aztán a 70. percben újra Sallaiék kerültek előnybe. A következő percben, 3-2-es vezetésnél cserélték le a magyar szélsőt.

Ezután két góllal lépett el a Freiburg, a hajrában szépített a Hoffenheim, így alakult ki a vendégek 4-3-as sikere. Ezzel a Freiburg a negyedik helyre lépett előre, egy ponttal megelőzve a hétfőn a Mönchengladbach vendégeként játszó RB Leipziget. Tehát Gulácsi Péterék a forduló végére visszaszerezhetik a BL-indulást érő helyet Sallaiéktól.

A nap többi mérkőzésén az első helyezett Bayern München és a második Dortmund is vereséget szenvedett, bár a két csapat motivációja erősen megcsappanhatott azután, hogy a múlt héten az egymás elleni rangadón eldőlt, a bajorok lesznek újra a bajnokok, a Dortmund pedig beérheti az ezüsttel. 

Ennek ellenére is meglepetést keltett, hogy a Bayern Mainzban kapott ki 3-1-re, a Dortmund pedig otthon 4-3-ra a Bochumtól.

A Hertha 1-1-es döntetlen ért el a Bielefeld otthonában, így még nem biztosította be a bennmaradását, amire már esélye lehetett volna, ám a berliniek előnye négy pont az osztályozós helyen álló Stuttgart előtt. A hátralévő két fordulóban még hat pont szerezhető, nagy meglepetés lenne, ha fordulna a kocka a két csapat között a végére.

Bundesliga, 32. forduló
Péntek
Union Berlin–Greuther Fürth 1-1
Szombat
Borussia Dortmund–Bochum 3-4
Stuttgart–Wolfsburg 1-1
Mainz–Bayern München 3-1
Augsburg–FC Köln 1-4
Arminia Bielefeld–Hertha Berlin 1-1
Hoffenheim–Freiburg 3-4
Hétfő
Bayer Leverkusen–Eintracht Frankfurt 20.30
Borussia M'gladbachk–RB Leipzig 20.30

Borítókép: Sallai Roland (Fotó: Tom Weller)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.