Rafael Nadal kezdte, Benzema lezárta: bajnok a Real Madrid

A Real Madrid könnyedén legyőzte az Espanyolt a La Liga 34. fordulójában, ezzel bebiztosította története 35. bajnoki elsőségét. Carlo Ancelotti immár valamennyi topligában szerzett aranyérmet vezetőedzőként.

Magyar Nemzet
2022. 04. 30. 18:10
Rodrygo Lucas Vázquez Real Madrid
Fotó: Twitter/Real Madrid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a futballcsapatot készült ünnepelni a madridi közönség, az első tapsvihart Rafael Nadal kapta a Santiago Bernabéuban. A huszonegyszeres Grand Slam-bajnok teniszező végezte el a Real Madrid–Espanyol bajnoki mérkőzés kezdőrúgását.

Nadal közismerten a Királyi Gárda rajongója, noha nagybátyja, Miguel Ángel Nadal a család hazai csapata, a Mallorca mellett a Barcelonában futballozott.

A teniszező számára tökéletes volt az időzítés, hiszen jövő héten a madridi tornán tér vissza bordatörése után, előtte pedig a lelátóról figyelhette – utódja, Carlos Alcaraz és annak edzője, Juan Carlos Ferrero társaságában –, ahogy szeretett csapata bebiztosítja a bajnoki címet.

Ehhez a döntetlen is elég lett volna az Espanyol ellen a Real Madridnak, amely a szerdai, Manchester City elleni Bajnokok Ligája-elődöntőt szem előtt tartva nem a legerősebb összeállításban lépett pályára: Karim Benzema és Vinícius Júnior is csak a cserepadon kezdett.

Köszönjük válaszát!

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligája idei kiírását?

  • 54%
  • 46%

Távollétükben Rodrygo lépett előre, aki az első félidőben szerzett duplájával lezárta az érdemi kérdéseket mind a meccset, mind a bajnoki címet illetően.

A második félidőben egy kontra végén Marco Asensio is betalált, majd stílszerűen a végül pályára küldött Benzema állította be a 4-0-s végeredményt. A francia támadó fölényesen vezeti a La Liga góllövőlistáját, huszonhat gólnál jár a bajnokságban.

A La Liga idei kiírása szinte az első fordulótól kezdve a Real Madrid diadalmenete volt. A rekordbajnok sorra nyerte a rangadókat, miközben a címvédő Atlético és különösen a Barcelona már lényegében ősszel kiszállt az aranyéremért zajló versenyfutásból.

A Real Madrid viszont nem került hullámvölgybe – még ha akadt is fájdalmas veresége tavasszal –, és fölényesen nyerte meg története 35. bajnoki címét.

S bár az elmúlt években már úgy tűnt, hogy Carlo Ancelotti edzői pályafutása leszálló ágba került, Madridban mégis bevált az olasz szakember szerződtetése.

Ancelotti maga is történelmet írt: ő lett az első edző, aki valamennyi topligát megnyerte pályafutása során.

Olaszországban a Milan (2004), Angliában a Chelsea (2010), Németországban a Bayern München (2017) edzőjeként szerzett bajnoki címet, s biztos, ami biztos, a kategória szempontjából vegyes megítélésű francia élvonalból is van aranyérme (PSG, 2013).

Az viszont még egyszer sem sikerült Ancelottinak, amire idén készül a Real Madriddal: egy idényen belül megszerezni a bajnoki címet és a Bajnokok Ligája-trófeát.

La Liga, 34. forduló

Real Madrid–Espanyol 4-0

Sevilla–Cádiz 1-1

Alavés–Villarreal 2-1

Az állás: 1. Real Madrid 81 (már bajnok), 2. Sevilla 64, 3. Barcelona 63, 4. Atlético Madrid 61

Borítókép: duplája alapozta meg a bajnoki címet jelentő sikert (Forrás: Twitter/Real Madrid)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.