„Szoboszlai egy harcos!” – tisztázták a kényes kérdést Lipcsében

Szoboszlai Dominik először játszhat a Bundesligában volt salzburgi csapattársa és jó barátja, Erling Haaland ellen szombaton, ugyanis Dortmund–RB Leipzig rangadót rendeznek a német élvonal 28. fordulójában. Ennek kapcsán végre őszintén beszélt a lipcseiek vezetőedzője a magyar középpályás mellőzöttsége ügyében.

Magyar Nemzet
2022. 04. 02. 12:37
Szoboszlai Dominik reklámembernek sem utolsó Forrás: MTI/EPA/Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta Domenico Tedesco átvette az RB Leipzig irányítását tavaly decemberben, helyzete a csapatban erősen megingott. Olyannyira, hogy márciusban már a magyar válogatott szövetségi kapitánya, is arról beszélt egy olaszországi interjúban, hogy szerinte a 21 éves tehetség boldogtalan Lipcsében a kevés játéklehetőség miatt.

A számok nem hazudnak: Szoboszlai márciusban csapata mind a négy meccsén csere volt, a Hannover elleni győztes kupanegyeddöntőben 14 percet játszott, a bajnokságban pedig sorrendben a Freiburg ellen 11-et, a Greuther Fürth ellen 31-et, legutóbb pedig a Frankfurt ellen a hosszabbítással együtt is mindössze kilencet.

A tavaly januárban Salzburgból 22 millió euróért szerződtetett középpályás helyzetéről már muszáj volt mondania valamit Tedescónak, aki a Dortmund elleni rangadót megelőző sajtótájékoztatón külön kitért Szoboszlaira.

– A döntések soha nem egy játékos ellen születnek, sokkal inkább egy játékos mellett – kezdte Tedesco, akit a Leipzig hivatalos honlapja idézett. – Domi jól teljesít, de nagy a verseny a posztján. Senkinek nem okozott csalódást, keményen edz és nagyon közel áll a csapathoz.

Ő egy harcos. Fiatalabb, mint a vetélytársai, akik bizonyos területeken előtte járnak, ami normális. Szoboszlai jó és fontos játékos számunkra, mindenképpen meg fogja kapni a neki járó játékperceket.

Az utóbbi kijelentés arra utal, hogy Szoboszlai akár a szombaton 18.30-kor kezdődő Dortmund elleni meccsen (élő: Aréna 4) is nagyobb szerepet kaphat már. A találkozó egyébként nemcsak azért ígérkezik érdekesnek, mert a második Dortmund fogadja a negyedik Leipziget, hanem azért is, mert 

először léphet pályára egymás ellen Németországban Haaland és Szoboszlai.

A Salzburg két korábbi sztárja eddig elkerülte egymást a Bundesligában, mert valamelyikük mindig sérült volt éppen. Most mindketten bevethetők, barátságukat pedig jól szemlélteti, hogy Szoboszlai elárulta, a 17-es mezszámát is Haaland miatt választotta Lipcsében, mivel a norvég csatár először ezt a számot viselte, amikor Dortmundba igazolt.

Eddig egyszer játszottak egymás ellen, 2017-ben egy U17-es válogatott meccsen Szoboszlai örülhetett, a magyar csapat ugyanis 1-0-ra legyőzte Norvégiát.

Szoboszlai helyzetén egyébként sokat segíthet a nyári átigazolási időszak, ugyanis a Leipzig nagy valószínűséggel eladja idénybeli legjobbját, a francia válogatott Christopher Nkunkut, aki iránt nagy a kereslet, és arról is szólnak már a pletykák, hogy a spanyol válogatott Dani Olmót visszaédesgetné magához nevelőklubja, az FC Barcelona. A két esetleges távozó hiányában egyből nagyobb szerep juthatna a magyar középpályásnak.

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.