A Barcelona segíthet Szoboszlai Dominik helyzetén

Xavi Hernández vezetőedző folytatná a spanyol élvonalban szereplő Barcelona újjáépítését. Ennek jegyében újabb játékosokat igazolna, köztük a lipcsei Dani Olmót is.

Magyar Nemzet
2022. 04. 01. 14:49
Olmo, Dani; Alcántara, Thiago
Budapest, 2021. március 10. Dani Olmo, az RB Leipzig (b) és Thiago Alcántara, az FC Liverpool játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében játszott FC Liverpool-RB Leipzig visszavágó mérkõzésen a Puskás Arénában 2021. március 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol sajtó folyamatosan jelennek meg a pletykák arról, ki lehet a Barcelona következő szerzeménye. Többek között (Borussia Dortmund) és Mohamed Szalah (Liverpool) neve is felmerült az elmúlt hetekben, az AS szerint pedig Dani Olmóra (RB Leipzig) vetett szemet Xavi, a gránátvörös-kékek vezetőedzője.

 

A jelenleg a Lipcsében játszó támadó középpályás ára viszont túl magas, 60 millió euró fejében válnának meg tőle a németek, így a Barca egyelőre más futballisták után néz, és egy évvel később, 2023 nyarán térne vissza az Olmo-üzletre. A spanyol válogatott játékos lipcseiekkel kötött szerződése ugyanis 2024 júniusában jár le, így ha a Bundesliga-csapat nem szeretné őt ingyen elengedni, az a Barcelona javára válhat, jövőre jobb tárgyalási pozícióba kerülhet.

Ha az átigazolás megvalósul, Dani Olmo hazatérne a katalán együtteshez, mivel kilencéves korától a Barca akadémiáján nevelkedett, végigjárta a korosztályos csapatokat, azonban a felnőttek között sosem kapott lehetőséget. 2014 nyarán a Dinamo Zagrebhez igazolt, onnan 2020 januárjában került a Lipcséhez, ahol a zajló idényben nincs sok örömben része: különböző egészségügyi problémái miatt tizenhat találkozót hagyott ki, a gárda mérkőzéseinek mindössze ötödében volt ott a kezdőcsapatban.

A 23 éves futballista távozásával talán klubbéli posztriválisa, az elmúlt hetekben mellőzött sem járna rosszul, akivel gyakran egymás cseréi. A két játékos csupán 175 percet töltött el egyszerre a pályán ebben az idényben.

 

Borítókép: Dani Olmo (balra) és Thiago Alcántara a Puskás Arénában lejátszott Liverpool–RB Leipzig Bajnokok Ligája-mérkőzésen 2021 márciusában (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.