Szoboszlaiék csak nagy nehezen fektették két vállra a Rangerst

Az első félidőt átaludta az RB Leipzig, a végén azonban Angelino megmentette csapata becsületét. Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik 1-0-s győzelemnek örülhetett az Európa-liga elődöntőjének első meccsén a skót bajnok Rangers ellen. Érik a német házi döntő.

Magyar Nemzet
2022. 04. 28. 22:52
28.04.2022, xtgx, Fussball UEFA European League, RB Leipzig - Glasgow Rangers FC emspor, v.l. Dominik Szoboszlai (Leipz
IMAGO-IMAGES-SPORTS/ Fotó: IMAGO/Michael Taeger
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először kapott helyet az RB Leipzig kezdőjében Szoboszlai az Európa-ligában. A magyar középpályás korábban csak kiegészítőember volt sorozatban, három meccsen összesen alig több mint egy félidőt futballozott.

Domenico Tedesco vezetőedző azonban az utóbbi időben egyre inkább bízik Szoboszlaiban, akinek a pályára lépésével szokás szerint két magyar volt a lipcsei kezdőben. Általában és szokott kezdeni, utóbbi azonban a sárga lapos eltiltása miatt a Rangers elleni első meccsen nem játszhatott.

Szokták mondani, hogy a nagy tét rányomta a bélyegét a játékra, és ennek iskolapéldája volt ez a mérkőzés. Az első félidőben egyetlen kaput eltaláló lövés sem volt, a csapatok gyűrték egymást a mezőnyben, de futballt csak nyomokban tartalmazott a találkozó.

Szünet után előbb a Rangers veszélyeztetett, majd az 53. percben megtört a jég, először találták el a kaput a játékosok. Az elkövető Christopher Nkunku volt, aki Szoboszlai lekészítése után lőtt, de a skót kapus védett.

A 70. percben a meccs addigi legnagyobb helyzetét is Nkunku hagyta ki. A francia szélső két védő között húzta el a labdát, majd a Rangers kapusát is kicselezte, aztán az üres kapuba nem tudott betalálni.

Szórványos füttyszó hallatszott a lipcsei stadionban, nem lehettek elégedettek a hazai drukkerek.

Csak a hajrára kezdett megélénkülni a játék, ám félő volt, hogy későn ébredtek a csapatok. Végül a 85. percben Angelino bombagólja döntött: a Leipzig spanyol balhátvédje egy szöglet után kapásból lőtte a jobb alsóba a labdát – 1-0.

Az eredmény már nem változott, Gulácsi végig védett, Szoboszlai a 71. percben hagyta el a pályát.

A Frankfurt Angliában nyert

Az El-elődöntők másik ágán a Premier League hetedik helyén álló West Ham Uited fogadta a Bundesligában kilencedik Eintracht Frankfurtot. A németek a negyeddöntőben a Barcelonát ejtették ki, joggal érezhették, hogy nincs lehetetlen, és már az első percben vezetést szereztek Londonban.

Végül 2-1-es győzelmet aratott idegenben a Frankfurt, amely ezzel nagy lépést tett az El-finálé felé. Érik a német házi döntő. A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

Európa-liga, elődöntők, első mérkőzések:
RB Leipzig–Glasgow Rangers 1-0 (0-0), gól: Angelino (85.)
West Ham United–Eintracht Frankfurt 1-2 (1-1), gól: Antonio (21.), illetve Knauff (1.), Kamada (54.)

Borítókép: küzd a Rangers játékosaival (Fotó: Reuters)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.