Rosszul sikerült a főpróba – vereség Koreától

A magyar jégkorong-válogatott 4-2-re elvesztette utolsó felkészülési meccsét a Koreai Köztársaság ellen a jövő kedden kezdődő divízió I/A világbajnokság előtt. A két együttes egymás ellen vívja a vb nyitóösszecsapását Ljubljanában.

Magyar Nemzet
2022. 04. 28. 20:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kapuban Rajna Miklós kezdett, s  beszállt Sebők Balázs is, aki Finnországból hazatérve e héten csatlakozott a kerethez.

Az első tíz perc magyar mezőnyfölényt hozott, és sikerült megszerezni a vezetést. Hári János alapvonal mögül érkezett passzát Sofron vette át korcsolyával, maga elé rúgta a korongot, és higgadtan a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). A 11. percben váratlanul egyenlítettek a vendégek, passzolgatás végén rosszul váltottak a védők, Li Csong Min pedig nem hibázott (1-1). A folytatásban is főleg a dél-koreai zónában járt a pakk.

Az első szünetet követően sokkal aktívabbak voltak a vendégek, Rajnának többször bravúrra volt szüksége. Az egyik hatalmas védése után lefordult a magyar válogatott, a csapatkapitány kapott szép passzt Terbócs Istvántól, majd finom mozdulattal lőtt köténygólt a honosított Matt Daltonnak (2-1). Másfél perc múlva viszont jött az egyenlítés, Kim Szang Vuk fonákkal, nagy erővel emelt a bal felső sarokba (2-2).

Ezután nagy lehetőséget szalasztott el a magyar csapat, nem tudta kihasználni a kettős emberelőnyt. A harmadik harmadban frissebbek voltak a vendégek, és Park Csin Kju megszerezte nekik a vezetést. A mieink minden megpróbáltak az egyenlítésért, a végén Rajna helyett is mezőnyjátékos állt be, de ebből a vendégek szereztek gólt, s nyertek 4-2-re.

Reméljük, érvényesül a szólás, a rossz főpróbát jó előadás követi, s a vb-n legyőzzük Koreát.

A jövő heti, ljubljanai divízió I/A vb-n a magyarok kedden a dél-koreai, szerdán a litván, pénteken a házigazda szlovén, vasárnap pedig a számos székely hokissal felálló román válogatottal csapnak össze. Az első két helyezett feljut az elit vb-re, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

Borítókép: A koreaiak jobban bírták a hajrát (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.