Jó hír a vb előtt: Sebők Balázs igen, Anze Kopitar nem

Utolsó felkészülési mérkőzését játssza ma este a magyar jégkorong-válogatott a jövő kedden kezdődő divízió I/A világbajnokság előtt. A Koreai Köztársaság elleni találkozó pikantériája, hogy a mieink éppen az ázsiai ország csapatával vívják a nyitómeccsüket a vb-n, előrebocsáthatjuk, hogy öt nappal a tétmeccs előtt egyik fél sem akarja felfedni a kártyáit. Jó hír a magyar csapatnak, hogy a legjobbja, Sebők Balázs egészségesen tért haza Finnországból, a szlovének viszont nem számíthatnak a világklasszis Anze Kopitarra.

Magyar Nemzet
2022. 04. 28. 10:23
Forrás: NHL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar jégkorong-válogatott immár harmadik hete készül együtt, változó összetételben. Eleinte hiányoztak a magyar, illetve az osztrák bajnoki döntőben érdekelt, ferencvárosi, csíkszeredai, illetve fehérvári játékosok, valamint a légiósok. Nemcsak a folyamatos keretszűkítés, hanem sajnálatosan sérülés miatt is akadtak lemorzsolódások, emiatt nem lehet ott a vb-n két húzóember, Galló Vilmos és Bartalis István, továbbá Nagy Krisztián, de legalább a legmagasabban jegyzett magyar hokis, Sebők Balázs egészségesen befutott Finnországból.

Ezt azért is érdemes hangsúlyozni, mert a finn bajnokságban bronzérmet szerzett Ilves csatára sérülés miatt lemaradt a 2020. februári nottinghami és a 2021. augusztusi rigai olimpiai kvalifikációs tornáról is.

– Az ő érkezése nagy lökést adott a srácoknak. Az egyik legerősebb európai bajnokságból érkezik, jelenléte mind szakmailag, mind emberileg sokat ad társainak – mondta Sebők Balázsról a nemzeti csapat másodedzője, Szilassy Zoltán a Nemzeti Sportnak nyilatkozva.

A magyar válogatott a felkészülés során eddig kétszer Ukrajnával, egyszer pedig a Koreához hasonlóan vb-ellenfél Szlovéniával mérkőzött meg, utóbbitól simán, 3-0-ra kikapott. A feljutás reményében egy vereség majd Ljubljanában is belefér.

Az előzetes esélylatolgatások alapján Litvánia lefelé lóg ki a mezőnyből, a két feljutó helyért a házigazda Szlovénia, Korea és Magyarország lesz majd versenyben, de a magyar bajnokságban edződő székely hokisokból álló román válogatottat sem szabad leírni.

Valamelyest megkönnyíti a dolgunkat, hogy a szlovének világklasszis centere, Anze Kopitar nem utazhat haza a világbajnokságra, mert a csapata, a Los Angeles Kings bejutott a tengerentúli profi liga, az NHL rájátszásába.

A magyar válogatott is megtapasztalhatta már, hogy Kopitar jelenléte gólokat jelent a szlovéneknek, talán még fontosabb ember, mint nálunk Sebők Balázs.

A magyar keret

Kapusok: Rajna Miklós (UTE), Arany Gergely (FTC), Hetényi Zoltán (DEAC).
Hátvédek: Fejes Nándor (Gyergyó), Macaulay Scott, Pozsgai Tamás, Tóth Gergely és Garát Zsombor (MAC), Szirányi Bence és Kiss Roland (DVTK), Horváth Milán (Fehérvár).
Csatárok: Papp Kristóf (Michigan State University), Sárpátki Tamás (Gyergyó), Tóth Richárd (MAC), Erdély Csanád, Mihály Ákos, Hári János, Terbócs István és Magosi Bálint (Fehérvár), Sofron István (Csíkszereda), Vas János (HC Presov), Kulmala Rasmus, és Kóger ­Dániel (FTC), Sebők Balázs (Ilves).

Borítókép: Anze Kopitar, a Los Angeles Kings csapatkapitánya nem térhet haza a vb-re (Fotó: NHL)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.