BL: A Villarreal irányítani szerette volna a játékot

A Liverpool 2-0-s előnybe került a Villarreallal szemben a Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén, de a lefújás után minden érintett igyekezett hangsúlyozni, hogy még nem dőlt el a párharc.

Magyar Nemzet
2022. 04. 28. 6:44
Mohamed Szalah Geronimo Rulli UEFA Champions League BL Bajnokok Ligája
FBL-C1-EUR-LIVERPOOL-VILLARREAL Fotó: AFP/Oli Scarff
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester City és a Real Madrid gólpárbaja után a szerdai BL-elődöntő teljesen más képet festett. A Liverpool hússzor vette célba a Villarreal kapuját, a spanyolok mindössze egyszer próbálkoztak. Láttunk már hasonló képű mérkőzést a Bajnokok Ligája tavaszi szakaszában, ám Unai Emery szavai érdekes megvilágításba helyezik a szerda esti, 2-0-s angol győzelemmel véget ért találkozón látottakat.

Nyerni akartunk, szerettük volna irányítani a játékot, de egyszerűen nem hagyták nekünk…

– kezdte a Villarreal vezetőedzője. – Nem tudtunk a hátvédsoruk mögé kerülni. Lehetett volna sokkal rosszabb is a vége, hiszen akadtak meg nem adott góljaik is… Próbáltunk védekezésben mindent megtenni, hogy maradjon esélyünk a visszavágóra, és ígérem, a Cerámicában minden más lesz, sokkal nagyobb kihívás elé állítjuk őket. Nem felejtjük el, hogy a Liverpool az ellenfél, nem mi vagyunk a párharc favoritjai, de képesnek érezzük magunkat arra, hogy méltó vetélytársak legyünk. A remény él, a hitünk nem tört meg.

Sokkal boldogabban értékelhetett Jürgen Klopp, a Liverpool mestere, aki harmadszor vezetheti az elit sorozat döntőjébe a Vörösöket. Emeryhez hasonlóan azonban ő is emlékeztetett arra, hogy a visszavágó még a csapatok előtt áll.

– Tisztában voltunk azzal, hogy nem enyhíthetünk a szorításon, mert ha csak egy pillanatra is kiszabadulnak, azonnal képesek veszélyt hozni ránk. Az első félidőben is jól mozogtunk, megdolgoztattuk őket, és bár nem szereztünk gólt, nem csökkent a koncentrációnk, nem kezdtünk kapkodni.

Eddig minden rendben, összesítésben vezetünk kettővel, ez kétségkívül jobb állás, mint amilyen a meccs előtti volt, de még nem jutottunk tovább.

Természetesen a döntőért utazunk Villarrealba, és nyilvánvaló, hogy a tudásunk legjavára lesz szükség ahhoz, hogy a második felvonás is ilyen jól sikerüljön – fogalmazott a német szakember, akinek csapata mindhárom idei BL-párharcában kétgólos előnyt szerzett a visszavágóra.

Jordan Henderson BL Bajnokok Ligája UEFA Champions League
A csapatkapitány, ünnepel társaival (Fotó: AFP/Lluis Gene)

Nem a góljairól híres a Liverpool csapatkapitánya, Jordan Henderson, aki negyvennyolc UEFA Bajnokok Ligája-meccsen két találatot szerzett. A Villarreal ellen ugyan ünnepelhetett, de a találat végül az ecuadori Pervis Estupinán öngóljaként került a jegyzőkönyvbe. Ettől függetlenül ezt a pillanatot emelte ki a Liverpool középpályása.

– Kell némi szerencse, ha az ellenfeled ilyen mélyen betömörülve védekezik. Nekünk ez most összejött, be is indult tőle a közönség. Tudtuk, hogy jól szervezett ellenfelet kell legyűrnünk, ami nem lesz egyszerű menet. Fontos volt, hogy ne hagyjuk őket kibontakozni, és szilárdan higgyünk abban, hogy előbb-utóbb megtörjük őket. A meccs nagy részében jól működött a letámadás, igencsak megnehezítettük a dolgukat, ettől függetlenül nem lefutott a párharc, kemény ütközet vár ránk Villarrealban – mondta Henderson.

Köszönjük válaszát!

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligája idei kiírását?

  • 54%
  • 46%

Az öngólhoz közel járt a Villarreal másik védője, Pau Torres is, ám az ő fejesét védte Rulli. A spanyol hátvéd szerint a visszavágó első percei kulcsfontosságúak lesznek.

– Az első félidőben megbirkóztunk a feladattal, aztán a másodikban már néha kapkodtunk. Számoltunk azzal, hogy előnybe kerülnek, szerettünk volna ugyanolyan nyugodtan reagálni erre, mint Münchenben, csakhogy itt a hibáink nem maradtak megtorlatlanul. Az volt a terv, hogy gyors passzokkal, hosszú indításokkal hatástalanítjuk a letámadást, de ebben sajnos kudarcot vallottunk, labdáinkkal nem találtuk meg a csatárokat. Üzenjük a szurkolóinknak, hogy odahaza minden más lesz, a legjobb arcunkat mutatjuk majd. A Bayern ellen bebizonyosodott, mennyire különbözhet a két felvonás, szóval hiszünk abban, hogy a Villarrealnak lesz még szava ebben a párharcban. Ha az első tíz percben gólt szerzünk, máris versenyben leszünk – zárta optimistán mondandóját Pau Torres.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés

Liverpool–Villarreal 2-0 (0-0)

Gólszerzők: Estupinán (53., öngól), Mané (55.)

A visszavágót május 3-án, kedden rendezik.

Borítókép: Nem így tervezte a Villarreal: Gerónimo Rulli (háttal) kapuja szinte állandó veszélyben forgott (Fotó: AFP/Oli Scarff)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.