A Real és a City edzője is az ellenfelet dicsérte a szezon legjobb meccse után

Még a Real Madrid oldalán sem hallgatták el a főszereplők, hogy sokkal rosszabbul is kijöhettek volna a Manchester City elleni párharcból. A duplázó Karim Benzema és a félpályás szóló góllal jelentkező Vinícius Junior is örökre elfelejtené azt a bizonyos első húsz percet, ami után a spanyolok egy szót sem szólhattak volna, ha 4-0-s hátrányba kerülnek. A Manchester Citynél bánkódnak az elszalasztott a nagy lehetőség miatt, egyben fel is oldozták magukat az ellenfél felmagasztalásával. Pep Guardiola az egekbe dicsérte az önmagához képest nem jól játszó Madridot.

Magyar Nemzet
2022. 04. 27. 6:59
BENZEMA, Karim
Manchester, 2022. április 26. Karim Benzema, a Real Madrid csapatkapitánya ünnepli gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája Manchester City-Real Madrid elõdöntõjének elsõ mérkõzésén a manchesteri Etihad stadionban 2022. április 26-án. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: Peter Powell Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája történetében még soha nem fordult elő, hogy a Real Madrid a mérkőzés első tizenkét perce után kétgólos hátrányba került. és villanásával rekordot döntött a City. De újabb csúcsot is felállíthatott volna, hiszen „labdái voltak” a 4-0-s vezetéshez, de Mahrez, majd Phil Foden is mattolhatta volna az ingatag lábakon álló Real-védelmet. Húsz perc alatt még a labdakihozatalokkal is gondjai voltak a tizenháromszoros BEK/BL-győztesnek, nemhogy arról ábrándozhatott, hogy farag a hátrányából.

Aztán egyszer csak a semmiből megérkezett és a Madrid csatára visszahozta a meccsbe a spanyolokat. Ezek után teljesen más kezdődött: a féltérdre ereszkedett Real életjelet mutatott, és hiába kapott a második félidőben két gólt, ugyanennyit szerzett is. Például egy ilyet.

Így minimális hátrányról, 4-3-as City-előnyről várja a jövő szerdai visszavágót a Bernabéuban. Vinícius Junior már vágja a centit a visszavágó előtt. – Remek csapattal és egy remek edzővel álltunk szemben Manchesterben. Nagyon nehéz az Etihad-stadionban játszani.

Köszönjük válaszát!

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligája idei kiírását?

  • 54%
  • 46%

Mindazonáltal a visszavágóra higgadtnak kell maradnunk, dolgoznunk kell, és meg kell néznünk, min kell még javítanunk, hogy továbbjussunk. Bár erre már most tudom a választ: mindenben egy kicsit, főleg a rajtnál kell sokkal figyelmesebbnek lennünk. Nem vagyunk elégedettek a vereséggel, de a Bernabéuban a szurkolók jelenthetik a különbséget – idézte az UEFA a Real fiatal brazil szélsőjét. Aki a Twitteren már nem volt ennyire cizellált, legalábbis a bejegyzése erre enged következtetni. – Szerda, Santiago Bernabeu, mindenki együtt – írta a 21 éves brazil.

A duplázó Karim Benzema is szinte ugyanezt emelte ki, mint a csapattársa: a hiányosságokat és az újabb esélyt a madridi visszavágón. Az idei Bajnokok Ligája-szezon gólkirályjelöltje, a 13. és a 14. találatát éppen az Etihad-stadionban megszerző francia támadó így értékelt: – A vereség soha nem jó. Mindenből hiányzott egy kicsi ezen a meccsen – ambíció, nyomás és önbizalom. A legfontosabb az, hogy mi soha nem tesszük le a fegyvert, mindannyian harcolunk a végsőkig. A Bernabéuban valami varázslatos dolgot fogunk csinálni – mondta az Aranylabda-várományos.

A Real edzője, Carlo Ancelotti szurkolóként élvezte volna a hét gólt hozó összecsapást, de erről szó sem volt, ő nem szórakozni jött Manchesterbe. – Kiváló összecsapás volt, azonban a Real Madrid vezetőedzőjeként figyelembe kell vennem, hogy nagyon korán kaptunk két gólt. Reménykedhetünk, mert három gólt szereztünk, és bízunk benne, hogy bejutunk a fináléba. Ezek a játékosok nem veszítik el a fejüket, amikor a dolgok komplikáltabbá válnak. Az első húsz perc borzasztóan kemény volt, de utána szépen lassan visszajöttünk a meccsbe, és a megőriztük az esélyünket a továbbjutásra. Önbizalomtól duzzadunk és izgatottak vagyunk a Bernabéu miatt, amelynek megvan a sajátos varázsa. A Manchester City nagyszerűen futballozik, de felvettük a versenyt – mondta Ancelotti.

ANCELOTTI, Carlo; GUARDIOLA, Josep
Fotó: Peter Powell / MTI/EPA

A kollégájával a meccs előtt és után is összeölelkezett, és ez nem véletlen, egyszeri alkalomra kötött barátság volt. Mindkét szakember dolgozott a Bayern Münchennél, Ancelotti korábban a Real edzőjeként búcsúztatta el a Guardiola vezette Bayernt a BL-elődöntőjében. Nem beszélve a közös emlékekről, az el clasicókról. 

– Gratulálok Carlo Ancelottinak, mert nagyon jó a csapata – kezdte az ellenfél dicséretével a katalán edző, majd rátért a saját együttesére. – Rengeteg jó dolgot csináltunk, sajnálatos, hogy három gólt kaptunk, és mi nem szereztünk többet, pedig megvoltak a lehetőségeink. Nagyon jól támadtunk le, szinte végig nyomás alatt tartottuk az ellenfelet. Úgy megyünk Madridba, hogy megpróbálunk győzni a Bernabéuban – értékelt Guardiola.

A négy manchesteri gólszerző közül kettő, Phil Foden és is a saját csapatát méltatta és az ellenfelet dicsérte. Foden a sajátos stílusában fogalmazta meg, hogy „megvolt a lehetőségünk bevinni a döntő ütést, de nem tudtuk megtenni”. 
A Real klasszisáról megjegyezte az angol válogatott csatár. – Tudtuk, hol nem szabad labdát veszítenünk, mert azonnal megbüntetnek minket. Így is történt – közölte Foden, aki angol rekordot döntött. Wayne Rooney után ő az első angol labdarúgó, aki 21 éves kora előtt már kilenc gólt szerzett a Bajnokok Ligájában.

Bernardo Silva sem tudott betelni csapata első húsz percben mutatott játékával, és a helyzetkihasználásban látta a hibapontot. – Nagyon jól kezdtünk, de sajnos nem tudtuk kihasználni a kétgólos előnyünket. De megnyertük az első meccset. Több lehetőségünket is kihasználhattuk volna, de ez egy nagyon-nagyon jó teljesítmény volt tőlünk – mondta a portugál középpályás, aki nemrég kifejezte a szándékot, hogy szívesen futballozna a Real Madridban.

Legkorábban a nyáron kiderül, hogy megvalósul-e a transzfer. Jövő héten megtudjuk, hogy Bernardo Silva jelenlegi vagy az esetleges jövőbeli csapata jut az idei Bajnokok Ligája-döntőjébe. 

Bajnokok Ligája-elődöntő, első mérkőzés: Manchester City–Real Madrid 4-3 (2-1), gólszerzők: De Bruyne (2.), Gabriel Jesus (11.), Foden (53.), B. Silva (74.) ill. Benzema (33., 82. – utóbbit 11-esből), Vinícius (55.).

Borítókép: Karim Benzema megint megmentette a Realt (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.