Legyőzte a City a Realt, Guardiolának mégis volt oka őrjöngeni

Csupán egygólos előnyt szerzett a Manchester City a Real Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében, a hazai pályán játszott első meccsen, pedig akár ki is üthette volna a sorozat rekorderét. Az angol csapat helyzetek tömkelegét hagyta ki, a spanyolok viszont jól gazdálkodtak a lehetőségekkel, és örülhetnek, hogy megúszták 4-3-as vereséggel az amúgy pazar mérkőzésen. Visszavágó jövő héten, szerdán pedig következik a másik elődöntő Liverpool–Villarreal szereposztásban.

Magyar Nemzet
2022. 04. 26. 22:53
Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sérültek közül egy-egy futballista vállalta, egy-egy pedig nem a játékot. A Manchester Citynél kezdett, Kyle Walker viszont a padra sem ült le, a Real Madridnál ott volt a védelem tengelyében, viszont csak a cserék között szerepelt.

A Manchester City nyomasztó fölényben kezdte a meccset, a 2. percben megszerezte a vezetést, a 11. percben pedig már 2-0-ra vezetett. Előbb Mahrez beadását fejelte be Kevin de Bruyne, majd a belga irányító gólpasszt adott, Gabriel Jesus fordult le Alabáról és helyezett közelről a hálóba.

Köszönjük válaszát!

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligája idei kiírását?

  • 54%
  • 46%

És a különbség cseppet sem volt túlzó! A madridiak nagyon öregurasan futballoztak, ahhoz képest viszont bátran. Kifizetődőbb lett volna az Atlético futballgyilkos védekezése, a Real nyitott játékat megbüntette az angol csapat.

A Manchester City az első félidő derekára nem hogy az első mérkőzést, a párharcot is eldönthette volna.

A 26. percben De Bruyne küzdött meg egy labdáért, Mahrez törhetett a madridi 16-oson belülre, jobb lett volna, ha akár De Bruynét, akár Fodent játssza meg, ő inkább önzőn az oldalhálóba bombázott. Guardiola őrjöngött, az öklét rázta, miközben felpattant a helyéről és a pálya felé rohant. Ha Mahrez a közelében van, talán fel is pofozza...

Négy perccel később a mezőny kimagaslóan legjobbja, De Bruyne Fodent hozta ziccerbe, a balszélső mintha megijedt volna a ziccertől, gyengén keresztben a kapu mellé lőtt.

Ezután érvényesült a labdarúgás botcsinálta, közhelyszerű, gyakran mégis igaznak bizonyuló törvénye: a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát. A Real Madrid a semmiből szépített. A 33. percben Mendy ível középre, Benzema megelőzte a késlekedő Zincsenkót, és ballábas pörgetése a kapufáról a hálóba pattant (2-1).

Még az első félidőben kiderült, Guardiola kockázatos döntést hozott Stones szerepeltetésével, a 38. percben Fernandinho állt be az egy hetet kihagyott angol válogatott játékos helyére.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első véget ért, mindkét csapat továbbra is támadó felfogásban játszott, ami inkább a Citynek kedvezett. Hittük legalábbis... A házigazdák a 47. percben növelhette volna az előnyét, Mahrez hagyta faképnél az emberét, úgy 12 méterről tekert kapura, a labda a jobb oldali kapufáról vágódott ki – Courtois-nak amúgy esélye sem lett volna hárítani –, éppen Foden elé, aki ismételhetett, de a gólvonalra visszafutó Carvajalt találta telibe.

Az 53. percben növelt előnyét a Manchester City. Fernandinho előzte meg Viníciust, Mahrezzel játszott össze, majd középre ívelt, az érkező Fodennek igazán nem volt nehéz dolga a hálóba bólintani (3-1).

Két perc múlva, az 55. percben következett a visszavágó Vinícius és Fernandinho között. A szélvészgyors brazil csatár csúnyán átverte a honfitársát – úgy fordult le róla a félpályánál, hogy a védő lába között ment el a labda –, a kapuig nyargalt vele és a hosszúba passzolt (3-2).

Továbbra is elképesztően izgalmas és élvezetes volt a meccs. A 74. percben ismét kétgólra nőtt a hazaiak előnye. Zincsenkóval Kroos szabálytalankodott – a német középpályás látványosan lassú és körölményes lett ezen a szinten, ami egyre inkább kiütközik –, Bernardo Silva mit sem törődött ezzel, továbbvitte a labdát, s hatalmas gólt rúgott a jobb felsőbe (4-2).

S ezzel még mindig nem volt vége! A 81. percben Laporte csatázott Benzemával egy vendég beadásnál, a labda bizony a spanyol védő fejére a kezére pattant, a nagykárolyi születésű játékvezető, Kovács István helyesen ítélt büntetőt, amit Benzema szemtelenül vagy elegánsan (ízlés dolga), panyenkázva értékesített (4-3).

Helyzet még ezután is akadt, de az eredmény már nem változott. Pazar mérkőzést játszott a két csapat, a Manchester City nem egy, hanem legalább két góllal jobb volt, örülhet a Real Madrid a 4-3-as vereségnek. 

Zárásként a két edző, Pep Guardiola és Carlo Ancelotti ugyanúgy összeölelkezett, mint a meccs előtt. Csak remélhetjük, hogy hasonlóan pazar visszavágót látunk jövő szerdán.

Bajnokok Ligája-elődöntő, első mérkőzés:

Manchester City–Real Madrid 4-3 (2-1)

Manchester City: – Stones (Fernandinho, 36.), Rúben Dias, Laporte, Zincsenko – De Bruyne, – Mahrez, (Sterling, 83.), Foden
Real Madrid: Courtois – Carvajal, Éder Militao, Alaba (Nacho a szünetben), F. Mendy – F. Valverde, Kroos, Modric (Ceballos, 79.) – (Camavinga, 70.), Benzema, (Asensio, 88.)
Gólszerzők: De Bruyne (2.), Gabriel Jesus (11.), Foden (53.), B. Silva (74.) ill. Benzema (33., 82. – utóbbit 11-esből), Vinícius (55.)

Borítókép: az első félidőben tarthatatlan volt (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.