A Liverpool már túl nagy falatnak bizonyult a Villarrealnak

Nehezen törte fel a Villarreal védelmét a Liverpool, de végül 2-0-ra legyőzte a spanyol gárdát a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai elődöntőjében.

Magyar Nemzet
2022. 04. 27. 22:54
Sadio Mané Geronimo Rulli Liverpool Villarreal BL Bajnokok Ligája
FBL-C1-EUR-LIVERPOOL-VILLARREAL Fotó: AFP/Oli Scarff
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keddi elődöntőben potyogtak a gólok, a Manchester City és a Real Madrid meg sem állt hétig, azonban az hamar kiderült, hogy ez szerdán korántsem lesz így. A Liverpool tábort vert a Villarreal térfelén, sorra dolgozta ki a helyzeteket az első félidőben, de a pontosság hiányzott a Vörösök befejezéseiből. Tizenhárom lövésükből csak kettő talált kaput, nem állíthatjuk, hogy túlságosan megdolgoztatták volna Geronimo Rullit, a vendégek hálóőrét. A szünet előtt Thiago távoli bombája a kapufán csattant – néhány centiméteren múlott, hogy nem lett gyönyörű gól belőle. A Villarreal a védekezésre összpontosított, helyzetig nem jutott az első félidőben.

A fordulás után ott folytatta a Villarreal, ahol az első félidőben abbahagyta. A Liverpool próbálkozásai viszont egyre pontosabbak lettek, szépen-lassan bedarálta a sárgákat a házigazda. Fabinho 50. percben szerzett gólját még les miatt érvénytelenítették, a következő kettőben azonban már nem talált kivetnivalót a játékvezetői gárda.

Köszönjük válaszát!

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligája idei kiírását?

  • 54%
  • 46%

 

Jordan Henderson jobb oldali beadásába hazai futballista nem, ám a vendégek közül ketten is beleértek (előbb Pervis Estupinán lábán pattant meg a labda, majd a védeni próbáló Rulli ujjpercei súrolták azt), így hullott a játékszer a kapu túlsó sarkába. Az ecuadori védő öngóljaként könyvelték el az 53. percben esett találatot. (1-0)

Két perccel később újra ünnepelhetett az Anfield közönsége. Mohamed Szalah remek ütempasszát követően Sadio Mané a bal sarokba lőtte a labdát. (2-0)

Benne volt a levegőben az újabb liverpooli gól, de érvényes találatra a hátralévő időben már nem futotta a Vörösöknek, Jürgen Klopp csapata tehát kétgólos előny tudatában utazhat Spanyolországba a jövő keddi visszavágóra. A különbség lehetett volna nagyobb is, azonban a játék alapján nem sok félnivalója lehet a Liverpoolnak, a Villarreal ugyanis valamirevaló támadással az első mérkőzésen adós maradt. Persze elbízniuk aligha szabad magukat az angoloknak, a Juventus és a Bayern München tudna erről mesélni...

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés:
Liverpool–Villarreal 2-0 (0-0)
gólszerzők: Estupinan (53. – öngól), Mané (55.)

Borítókép: megszerzi a Liverpool második gólját (Fotó: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.