A Manchester City nehezen fektette két vállra az Atlético Madridot

A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első játéknapján a Manchester City 1-0-ra legyőzte hazai pályán a roppan szívósan és szervezetten védekező Atlético Madridot, de nagyon meg kellett izzadnia azért, hogy ekkora előnnyel várhassa a jövő heti visszavágót.

Magyar Nemzet
2022. 04. 05. 22:50
Manchester City vs Atletico Madrid
epa09872570 Marcos Llorente (L) of Atletico Madrid in action against Aymeric Laporte (C) of Manchester City during the UEFA Champions League quarter final, first leg soccer match between Manchester City and Atletico Madrid in Manchester, Britain, 05 April 2022. EPA/PETER POWELL Fotó: EPA/PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volt magyar szereplője is a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek: a Manchester City–Alético Madrid összecsapását Kovács István vezette. Igaz, a játékvezető románként éli a karrierjét, de ettől még a magunkénak érezhetjük, hiszen magyar nemzetiségű, és tökéletesen beszéli is a nyelvet.

A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatókon elhangzott néhány érdekesség. Diego Simeone, a spanyol vezetőedzője például kicsit odaszúrt Pep Guardiolának, az angolok mesterének is:

– Azokban a csapatokban, amelyekben én voltam, sosem volt rá lehetőségem, hogy olyan játékosaim legyenek, mint Xavi, Busquets, Pique, Iniesta vagy Messi, ráadásul mindannyian fiatalon. Amellett, hogy Guardiola egy hatalmas tehetség, szerencséje is van, hogy mindig ilyen egészen elképesztő játékosok veszik körül.

Ennél is érdekesebb volt Guardiola sajtótájékoztatója, akit az Atlético állítólagos deffenzív játékáról faggattak:

– Sokan rosszul látják az Atlético Madrid játékát, amely sokkal támadóbb szellemű, mint ahogyan azt az emberek gondolják. A csapat nem akar felesleges rizikót vállalni, de ha megvan a labda... A játékosok minden pillanatban tudják, mit kell csinálniuk, ráadásul minden helyzetre fel vannak készülve – dicsérte Guardiola a vetélytársat.

 

 

Szóval nem ért egyet azzal, amit sok ember mondana, miszerint Pep Guardiola briliáns futballt játszik, Diego Simeone pedig borzalmasat – reagált megállapításával az újságíró.

– Egy másodpercig sem megyek bele ilyen buta vitákba. Mindkettőnk meg akarja nyerni a meccset, ha ők aratnak diadalt, az azt jelenti, hogy ők csinálták jól, ha mi győzünk, akkor pedig mi – válaszolt határozottan a Manchester City mestere.

Ahogyan az várható volt, a Manchester City kezdeményezett többet, folyamatosan támadott, de a spanyolok szurkolóit nem fenyegette az infarktus, komoly helyzet nem alakult ki a kedvenceik kapuja előtt. Az Atlético olykor tizenegy emberrel védekezett, az angolok pedig nem boldogultak ezzel a szervezetettséggel. A 47. percben Griezmann a saját tizenhatosáról indult meg, ha nem fullad ki, akkor egymaga is megoldhatta volna a helyzetet, de elfáradt, passzolni akart, de ezzel oda lett a spanyolok nagy helyzete.

 

Fotó: AFP/Oli SCARFF

Továbbra is a házigazdák játszottak mezőnyfölényben, de az Atlético esélyt sem adott nekik. Egészen a 70. percig, amikor Foden négy ember közül, Mandava lába között passzolt elé, aki az ötös jobb sarka elől a jobb, azaz a hosszú alsó sarokba lőtt – 1-0.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés: Manchester City (angol)–Atlético Madrid (spanyol) 1-0 (0-0), Manchester, 52 018 néző, jv.: Kovács (román). Gólszerző: De Bruyne (70.)

Borítókép: Az Atlético Madrid elsősorban a védekezésre figyelt (EPA/PETER POWELL)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.