„Guardiola a tehetsége mellett másnak is sokat köszönhet”

Diego Simeone és Pep Guardiola csapatai, vagyis az Atlético Madrid, illetve a Manchester City kedd este megküzd egymással a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásában. Míg Guardiola dicsérte kollégáját a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón, Simeone finoman odaszúrt a katalán edzőnek.

Magyar Nemzet
2022. 04. 05. 17:16
Manchester United vs Atletico Madrid
epa09827527 Atletico's head coach Diego Simeone reacts during the UEFA Champions League round of 16, second leg soccer match between Manchester United and Atletico Madrid in Manchester, Britain, 15 March 2022. EPA/PETER POWELL Fotó: PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kemény összecsapással veszi kezdetét a Bajnokok Ligája következő szakasza. Az egyik kedd esti mérkőzésen (a másik a Benfica és a Liverpool lisszaboni párharca) az angol listavezető Manchester City és a spanyol címvédő Atlético Madrid száll harcba egymással az elődöntőbe jutásért.

Ahogy az lenni szokott, a két klub vezetőedzője megtartotta a találkozót felvezető sajtótájékoztatóját, de a két esemény igazán eltérő stílusban zajlott le. Manchesteri részről Pep Guardiola Diego Simeone védelmére kelt. Az argentin szakembert gyakran kritika éri, amiért csapata játéka nem túl látványos, Guardiola viszont nem ért ezzel egyet, szerinte az Atlético támadóbb felfogásban futballozik, mint ahogy azt az emberek látják, Simeone pedig egyébként is remek tréner.

Simeone nem viszonozta a „kölcsönt”. Bár azt a madridiak edzője is elmondta, Guardiola kétségkívül tehetséges, finoman oda is szúrt a katalánnak.

Sohasem volt lehetőségem arra, hogy olyan játékosokkal dolgozzak együtt, mint Xavi, Sergio Busquets, Andrés Iniesta vagy Amellett, hogy Guardiola rendkívül tehetséges, szerencsés is volt, mert mindig ilyen elképesztő játékosok vették körül 

– fogalmazott az argentin.

 

Simeone edzői pályafutása során végigjárta a ranglétrát, argentin, illetve olasz kluboknál is megfordult, mielőtt 2011 decemberében megkapta volna élete lehetőségét, és az Atléticóhoz szerződött. A Madridban eltöltött bő tíz éve alatt majdnem 980 millió eurót költött átigazolásokra, de együttese legnagyobb sztárjain gyakran túl is kellett adnia, emiatt többek között Diego Costa, és Álvaro Morata távozásával is muszáj volt megbarátkoznia.

Guardiola ehhez képest a csúcson kezdte az edzősködést, a Barcelonánál (először a B csapatnál), majd olyan klubokhoz csatlakozott, amelyek sosem voltak pénzszűkében, mint a Bayern München és a Manchester City. Így szinte bármelyik játékost megszerezhette, akire szemet vetett. Ennek jegyében 

több mint másfél milliárd euróért igazolt futballistákat a három együttesnél eltöltött közel tizennégy éve alatt. Ebben természetesen a fent említett spílerek nincsenek benne, ők már Guardiola kinevezésének idején a Barca labdarúgói voltak. Ahogyan Thierry Henry, Carles Puyol, Samuel Eto’o, Víctor Valdés, Dani Alves, Gerard Piqué és Thiago Alcántara is.

Keddi program. Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés: 
Manchester City–Atlético Madrid 21.00 (tv: M4 Sport)
Benfica–Liverpool 21.00 (tv: Sport 1)

 

Borítókép: Diego Simeone (Fotó: EPA/Peter Powell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.