Hamiltonnál betelt a pohár, beszólt az F1 néhány neves alakjának

Lewis Hamiltonnak, a Formula–1 hétszeres világbajnokának gyenge teljesítménye a közelmúltban több kritikát is kiváltott. A brit megelégelte a beszólásokat, odafricskázott a száguldó cirkusz néhány ismert alakjának.

Magyar Nemzet
2022. 04. 28. 17:49
Formula One Grand Prix of Australia
epa09881633 Lewis Hamilton of Mercedes gestures during the drivers parade at the Formula One Australian Grand Prix 2022 at the Albert Park Grand Prix Circuit in Melbourne, Australia, 10 April 2022. EPA/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Fotó: JAMES ROSS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt évek sikersorozata után 2022 nem a Mercedes tervei szerint alakul, főleg szenved az istálló idei járművével. A legutóbbi, imolai versenyhétvégén a brit pilóta pontot sem szerzett, sőt tavalyi nagy riválisa, (Red Bull) még le is körözte őt.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója ezt kihasználva csípősen megjegyezte, Hamiltonnak a lekörözés során feltehetően azon járt az agya, hogy jobban tette volna, ha a tavalyi idény végén visszavonul – mint azt több pletyka is elhintette annak idején.

Úgy tűnik, Hamilton fülébe is eljutott Marko nyilatkozata. Nem csodálkoznánk rajta, ha a 37 éves versenyző a szerdán az Instagramon közzétett fotóival neki üzent volna.

A mesterművemen dolgozom. Én döntöm el, hogy mikor lesz kész

– írta a fényképek mellé Hamilton.

Häkkinennek is üzent

Nem először fordult elő az elmúlt napokban, hogy a hétszeres világbajnok beszólt az őt kritizálóknak. Hamilton név szerint nem említette meg Mika Häkkinent, de minden bizonnyal a finnek kétszeres vb-győztesének szánta mondanivalóját, aki a múlt hétvégi Emilia-Romagna Nagydíj előtt így nyilatkozott róla: 

– Megnézném, hogy viselkedik Lewis a Mercedes megbeszélésein. Lefogadom, hogy duzzog, szinte látom magam előtt a panaszkodást és a nyafogást. Hosszú ideje a Mercedes pilótája, rengeteg bajnoki címet nyert az istállóval. Most viszont, hogy a dolgaik nem a terveiknek megfelelően alakulnak, Lewis hamarosan elkezd a csapatváltáson gondolkodni – vélekedett Häkkinen.

Hamiltont felháborították az expilóta szavai, és sietett leszögezni, nem hagyja el a csapatát.

– Hallottam néhány megjegyzést egyesektől, akiket emlékeim szerint gyerekként még nagyon tiszteltem. Ostobaság, amit mondanak, nyilatkozataikkal csak az a céljuk, hogy címlapra kerüljenek, fontos szereplők maradjanak 

– szúrt oda Hamilton. – Tizenhárom éves korom óta a Mercedeshez tartozom. Fantasztikus éveket éltünk meg együtt, megjártuk a mennyet és a poklot is. Száz százalékig elkötelezett vagyok a csapat iránt, nem akarok máshol lenni – húzta alá a brit.

Természetesen nem csak kritikák érik Hamiltont: a napokban Toto Wolff, a Mercedes, valamint Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is a védelmére kelt.

 

Borítókép: Lewis Hamilton Ausztráliában (Fotó: EPA/James Ross)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.