Újoncot avathat a női kézilabda-válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott a jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti az Eb-selejtező-csoportot a hozzá hasonlóan hatpontos Spanyolország előtt. A sorozatból még két mérkőzés van hátra: a magyar csapat Portugáliával idegenben, majd Szlovákiával itthon játszik, és ezzel a két meccsel fejezi be a sorozatot. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány keretet hirdetett a két találkozóra.

Magyar Nemzet
2022. 04. 06. 17:54
null
Fotó: MTK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oly nagyon nem meglepő Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány húzása: a magyar női kézilabda-válogatottat irányító szakember a tavalyi vb-n és az idei Eb-selejtezőkön látott állományhoz képest egy fontos helyen változtatott a már bevált névsorban. Az MTK irányítóját, Pál Tamarát is meghívta a válogatott keretbe;

Fotó: Domotor Csaba

 a magyar nemzeti csapat április 15-én találkozik Győrben, majd április 21-én Loulében Portugália, április 24-én pedig Győrben Szlovákia ellen lép pályára.

Amennyiben Loulében begyűjti a két pontot, az utolsó forduló eredményétől függetlenül biztosan továbbjutó, ha Szlovákia ellen is nyer, akkor értelemszerűen az élen zárja a selejtezőcsoportot. Golovin csapat az első helyen várja a csoport hajráját a hozzá hasonlóan szintén hatpontos Spanyolországot a jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg. 

A csoport állása: 1. Magyarország 6 p (+13), 2. Spanyolország 6 p (+5), 3. Portugália 4 p (-6), 4. Szlovákia 0 p (-12)

A 2022-es északmacedón–montenegrói–-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra a csoport első két helyezettje jut ki. A torna biztos résztvevője a címvédő Norvégia, valamint a rendező országok.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO KC), Kovács Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC)
Jobbátlövők: Hornyák Dóra (DVSC Schaeffler), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Planéta Szimonetta (DVSC Schaeffler)
Irányítók: Kuczora Csenge (Váci NKSE), Pál Tamara (MTK Budapest), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Helembai Fanny (Váci NKSE), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: (Győri Audi ETO KC) Kácsor Gréta (Váci NKSE), Szöllősi-Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Fodor Csenge (Győri Audi ETO KC), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (Győri Audi ETO KC)

Borítókép: Pál Tamara bemutatkozhat a magyar válogatottban 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.