Az egyik legnagyobb hazai pénzintézet lett a Fradi stratégiai partnere

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött egymással az FTC és az MKB Bank. Az együttműködés értelmében a pénzintézet lett a Ferencvárosi Torna Club hivatalos bankja, az ösztöndíjprogram segítségével pedig ígéretes fiatal sportolókat támogatnak.

Juhász Attila
2022. 05. 23. 15:07
null
Budapest 20220523 MKB Bank FTC megállapodás sajtótájékoztató Barna Zsolt Kubatov Gábor fotó Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország és Európa legnagyobb multifunkcionális sportlétesítményébe invitálta hétfőre a sajtó képviselőit a Ferencvárosi Torna Club (FTC) és az egyik legnagyobb hazai pénzintézet, a Magyar Bankholdinghoz tartozó MKB Bank. Az immár a Fradi kezelésébe tartozó MVM Dome-ban megtartott tájékoztatón jelentették be és egyben a felek aláírással, kézfogásukkal is szentesítették a legnépszerűbb magyar sportegyesület és a bank-, illetve a holding stratégiai együttműködéséről szóló megállapodást.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke a tájékoztató kezdetén arról beszélt, hogy bár a Ferencvárost sokan labdarúgó-egyesületként definiálják, ám további húsz szakosztálya van, és a zöld-fehérek minden szakosztályában megtalálhatók példaképek, sztárok, nagynevű sportolók. A klubelnök mások mellett név szerint említette a múlt nagyjai közül labdarúgót vagy Gyarmati Andrea úszót, a jelen kiválóságai közül pedig különösen az olimpiai bajnok Liu testvéreket méltatta az egyéni sportágak képviselői közül.

– Nemcsak a sikereket hajszoljuk, hanem példaképeket is állítunk, és ők mind a Fradi legendái, példaképei – tette hozzá Kubatov Gábor.

A Fradi elnöke elmondta, hogy a megállapodás értelmében első körben négy fiatal ferencvárosi sportoló vesz részt az ösztöndíjprogramban.

Az MKB által támogatott tehetségek között van a 18 éves a tokiói olimpián hatodik helyezett úszó, a 20 esztendős Balázs Krisztián tornász, akinek a 2024-es párizsi játékokon nyílhat lehetősége az ötkarikás bemutatkozásra. A 23 éves Eb ezüstérmes birkózó, Váncza István és a még csak 19 éves vívó, Szemes Gergő, aki már világkupaversenyen is bizonyított, szintén a támogatott sportolók között található.

Kubatov Gábor kiemelte, hogy ezek a fiatal sportolók később szintén példaképként szolgálhatnak majd az utánuk következő nemzedéknek.

Az FTC elnöke köszönetet mondott az MKB-nak és a Magyar Bankholdingnak a fiatal ferencvárosi sportolók támogatásáért, hiszen a sportoláshoz a biztos anyagi háttér elengedhetetlen.

Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

Az MKB Bank mint az FTC hivatalos bankja az egész Fradi család számára biztosít szolgáltatásokat.

Barna Zsolt, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy minden nagy klub mögött áll egy sikeres pénzintézet, reményeik szerint be tudják tölteni ezt a szerepet és megszolgálják a bizalmat. Hozzátette, ez még csak az első lépés, a jövőben szélesíteni kívánják a támogatottak és a sportágaik körét.

– Sokszor egy-egy jó szó is elég ahhoz, hogy egy fiatal sportoló inspirálást kapjon, de a legtöbb esetben szükség van az anyagi segítségre, a szponzorációra, ebben vesz részt és támogatja a sportolókat az MKB Bank és a Magyar Bankholding

– ezt már Puskás András, a Magyar Bankholdig elnöki főtanácsadója mondta.

– Hosszú távú, kiszámítható együttműködést szeretnénk

– tette hozzá.

A teljes csomagról, a megállapodás teljes spektrumáról az elkövetkező hetekben adnak a felek tájékoztatást – mondta a bankholding főtanácsadója.

Kubatov Gábor a tájékoztatót azzal zárta, hogy a mostani megállapodással az FTC, a Fradi család, a sportolók és a pénzintézet is jól jár.

(Borítókép forrása: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.