Djokovics könnyedén, Nadal nehezen nyert – jöhet az álommeccs

Novak Djokokovics és Rafael Nadal is megnyerte a maga meccsét a francia nyílt teniszbajnokság negyedik fordulójának vasárnapi játéknapján, így a negyeddöntőben egymással küzdhetnek meg.

Magyar Nemzet
2022. 05. 29. 21:02
null
Spain's Rafael Nadal returns the ball to Canada's Felix Auger-Aliassime during their men's singles match on day eight of the Roland-Garros Open tennis tournament at the Court Philippe-Chatrier in Paris on May 29, 2022. (Photo by JULIEN DE ROSA / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Diego Schwartzman eddig pályafutása során egyszer sem tudott beleköpni Novak Djokovics levesébe. Mind a hat egymás elleni találkozójukat elveszítette, a legutóbbi három alkalommal szettet sem tudott nyerni a világelső ellen. Ezt a sorozatot az argentin játékos a francia nyílt teniszbajnokság negyedik fordulójában sem tudta megtörni, sőt talán még a vártnál is simább Djokovics-siker született.

A vasárnapi mérkőzés kezdetén egyik játékos sem brillírozott a maga adogatójátékánál, így bőven akadtak bréklabdák mindkét oldalon. Ezek közül Djokovics tudott először élni eggyel, 2:1-nél elvette ellenfele adogatását, majd több játékot nem is engedett a kettős hibákat halmozó Schwartzmannak, és 39 perc alatt, 6:1-gyel behúzta az első játszmát. A második szettben rövid időre fordult a kocka, a 15. helyen kiemelt argentin két saját és egy Djokovics-adogatójátékot megnyerve 3:0-ra elhúzott. A szerb klasszis ezután 3:3-ra felzárkózott, és lendületből 6:3-ra megnyerte a második szettet. Schwartzman a harmadik játszmában 3:2-ig tudta tartani a lépést a világelsővel, Djokovics viszont a folytatásban nem kegyelmezett neki, 6:3-mal lezárta a mérkőzést, és bejutott a legjobb nyolc közé. A világelső így szettveszteség nélkül zárta az első hetet Párizsban, római tornagyőzelmét is beleszámítva sorozatban 22 játszmát nyert meg.

– Nagyon tisztelem őt, jó srác a pályán kívül is – dicsérte Schwartzmant Djokovics. – Salakspecialista, szóval nem könnyű ellene játszani, főleg, ha lassú a pálya és nem pattannak magasra a labdák. Szerencsére a fontos pillanatokban jól szerváltam.

Rafael Nadalra pikáns összecsapás várt a negyedik fordulóban, egykori edzője és egyben nagybátyja, Toni Nadal már az ellenfele Felix Auger-Aliassime felkészülését irányítja. Unokaöccse legyőzésének titkát azonban nem akarta elárulni jelenlegi tanítványának:

– Természetesen nem segítettem neki. Megmondtam Felixnek, hogy az elveim miatt nem adhatok tanácsot neki, miképpen győzze le az unokaöcsémet. Olyan lett volna, mintha a saját fiamat segítettem volna legyőzni – magyarázta Toni Nadal, aki semleges helyről figyelte a meccset, nem ült be Auger-Aliassime bokszába.

A kanadai játékost ez nemigen zavarta meg, 2:1-nél brékelőnybe került tizennégy évvel idősebb ellenfelével szemben, és 6:3-ra meg is nyerte az első szettet. A Roland Garros tizenháromszoros bajnoka azonban visszavágott, a következő két játszmát könnyedén behúzta. végül döntő szettre kényszerült, ami 6:3-mal lett az övé, így a spanyol készülhet a Djokovics elleni álomnegyeddöntőre.

Roland Garros, 4. forduló, vasárnapi eredmények, férfiak: Djokovics (szerb, 1.)–Schwartzman (argentin, 15.) 6:1, 6:3, 6:3, Zverev (német, 3.)–Zapata Miralles (spanyol) 7:6 (13-11), 7:5, 6:3, Nadal (spanyol, 5.)–Auger-Aliassime (kanadai, 9.) 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 6:3. Nők: Fernandez (kanadai, 17.)–Anisimova (amerikai, 27.) 6:3, 4:6, 6:3, Gauff (amerikai, 18.)–Mertens (belga, 31.) 6:4, 6:0, Trevisan (olasz)–Szasznovics (fehérorosz) 7:6 (12-10), 7:5 

Borítókép: Rafael Nadal (Fotó: Julien De Rosa/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.