Gulácsi így még sosem örült, miután a kapujába találtak + videó

Felrobbant a cukiságbomba az RB Leipzig stadionjában az apa-fia bemutató láttán. A német csapat magyar kapusa és csapatkapitánya, Gulácsi Péter az Augsburg ellen nem kapott gólt a vasárnapi bajnokin, Dominik fia viszont bevette a kapuját, amit ujjongva ünnepeltek a lipcsei drukkerek.

Magyar Nemzet
2022. 05. 10. 13:44
GULÁCSI Péter
Glasgow, 2022. május 6. Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a labdarúgó Európa-liga Glasgow Rangers - RB Leipzig elõdöntõjének visszavágó mérkõzésén Glasgowban 2022. május 5-én. Fotó: MTI/EPA/Robert Perry
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Dominik 2019. június 23-án született, azaz a következő hónapban lesz a harmadik születésnapja, de már most elmondhatja magáról azt, amit csak kevés magyar: Bundesliga-stadionban váltott ki ovációt egy gólja.

Az RB Leipzig az Augsburg együttesét fogadta vasárnap a német élvonal 33. fordulójában, ez volt a csapat utolsó hazai mérkőzése az idényben. A végeredmény sima lipcsei sikert hozott, 4-0-s győzelemmel búcsúztak szurkolóiktól Gulácsiék

és még az is belefért az ünnepi hangulatba, hogy a kis Dominik kapura lőhessen az apukájának, aki ezúttal örömmel mondott le a kapott gól nélküli statisztikáról.

Nem ez volt egyébként Gulácsi egyetlen szép és rendhagyó pillanata az Augsburg elleni mérkőzésen, ugyanis a magyar válogatott alapembere a 87. percben lejött a pályáról, átadta a helyét és a csapatkapitányi karszalagot a Leipzig harmadik számú kapusának, Philipp Tschaunernek. A 36 éves játékos az idény végén visszavonul, és az utolsó hazai meccsén így búcsúzott tőle a csapat – ez volt egyébként az első pályára lépése az évadban.

Gulácsinak és feleségének két fia született, a már gólszerző Dominik öccse, Vince tavaly augusztus 22-én látta meg a napvilágot.

A magyar kapusra még két fontos meccs vár ebben az idényben a klubjában, a Bundesliga szombati zárófordulójában a már biztos kieső Arminia Bielefeld otthonában biztosíthatja be a Leipzig a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyét a bajnokságban, egy héttel később pedig Berlinben a Német Kupa-döntőjében lép pályára az együttes Freiburgja ellen.

Borítókép: (Fotó: MTI/EPA/Robert Perry)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.