időjárás 36°C Pál, Péter 2022. június 29.
logo

Hét év után ismét az NB I-ben a Kecskemét

Magyar Nemzet
2022.05.16. 21:58 2022.05.16. 22:15
Hét év után ismét az NB I-ben a Kecskemét

Az Ajka–DVTK mérkőzésen jutott fel a Kecskemét az NB I-be. A labdarúgó NB II 37. fordulójának zárómeccsén a diósgyőriek hozták a közelmúlt gyatra formáját, teljesen elképzelésmentes játékkal 0-0-s döntetlent játszottak, ami azt jelenti, a KTE ötpontos előnye behozhatatlan az utolsó fordulóban. Az alföldi csapat hét év után szerepelhet ismét az első osztályban.

A hétfő esti Ajka–DVTK mérkőzésről csupán két adatot érdemes rögzíteni. Este nyolckor kezdődött, majd 21.47-kor végződött. A köztes időben a két csapat játékosai nemcsak egymást, hanem a tévénézőket is kínozták.

A meccs mégis sorsdöntő jelentőséggel bírt, hiszen a 0-0-s eredmény következménye, hogy a Kecskemét immár matematikailag is biztosan a második helyen végez az NB II-ben, hiszen öt pont az előnye, s már csak egy forduló van hátra.

A KTE 2008-ban jutott fel az NB I-be, 2011-ben megnyerte a Magyar Kupát, a következő évben pedig második lett a Ligakupában. 2015-ben esett ki, helyesebben a Magyar Labdarúgó-szövetség licenchiány a megyei első osztályba sorolta vissza az együttest. A vártnál nehezebben ment a visszakapaszkodás, hiszen a Kecskemét az előző idényt még az NB III-ban kezdte meg. Annál nagyobb bravúr, hogy két év alatt két osztály ugrott, s jövőre ismét az NB I-ben szerepelhet.

A DVTK tavaly esett ki az élvonalból, a megerősített, pénzügyileg stabilizált csapattól egyértelműen a feljutást várták el a vezetők és a szurkolók, félidőben még vezette is a bajnokságot, ám a csapat a tavaszi szezonban visszaesett. Kondás Elemért menesztették, de a Szegedről villámgyorsan igazolt Dragan Vukmir sem tudott csodát tenni. A következő évadra a játékoskeret alapos átalakítása várható.

NB II, az élcsoport az utolsó forduló előtt: 1. (már feljutott) Vasas FC 84 pont, 2. (már feljutott) Kecskemét 74, 3. Diósgyőr 69.

Borítókép: A kecskemétiek már vasárnap, a Haladás vendégeként aratott győzelem után ünnepeltek (Fotó: KTE)