Kisvárdára került a kapus, aki miatt Romániában lopással vádaskodtak

Kisvárdára került kölcsönbe Hindrich Ottó, a sorozatban ötödik román bajnoki címét megszerző kolozsvári CFR labdarúgócsapatának 19 éves kapusa – írja a Nemzeti Sport.

Magyar Nemzet
Forrás: Nso.hu2022. 05. 31. 10:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A román Prosport.ro ma reggel arról írt, hogy a 19 éves Hindrich Ottó kölcsönben Kisvárdán folytatja a pályafutását, és ezt később Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója megerősítette a Nemzeti Sportnak.

– Igen, a szerződést aláírtuk. Egy évre érkezik kölcsönbe a kapus, de a megállapodás továbbértékesítési részesedést, illetve vételi lehetőséget is tartalmaz számunkra – mondta Révész Attila.

A CFR saját nevelésű magyar kapusa, Hindrich Ottó ebben az idényben csapata bajnoki mérkőzéseinek közel felén, 19 találkozón védett, és rendszeresen behívták a román U20-as és U21-es válogatottba. Utóbbi júniusra tervezett mérkőzéseit viszont sérülés miatt kihagyja. Hindrich akár a magyar válogatottba is bekerülhet.

Romániában a berobbanása miatt – 17 évesen debütált az első csapatban – az olasz klasszis Gianluigi Donnarummához is hasonlított kapus esetében nem először röppen fel olyan hír, hogy magyarországi klubhoz igazol. Ioan Varga, a CFR főrészvényese a télen elmondta, hogy elutasították a Puskás Akadémia Hindrichért tett 700 ezer eurós ajánlatát, a játékos február végén pedig a Krónika erdélyi magyar napilapnak adott interjújában elmondta, hogy számára előrelépés lenne az NB I valamelyik élcsapatához igazolni.

Ezt követően a román sportsajtó már azzal a hangzatos címmel cikkezett a játékosról, hogy „Magyarország kapust lopna Romániától”. Azt fejtegették, Hindrichet előbb az NB I-be csábítanák magyar klubok, hogy aztán megnyerjék őt a magyar felnőttválogatottnak, márciusban a Puskás Akadémia mellett a Ferencvárost sorolták a lehetséges kérők közé.

Révész Attila távozik

Július 1-től már nem tölti be a Kisvárda sportigazgatói posztját Révész Attila. A szakember ezt kedden az M4 Sport Sporthíradó című műsorában árulta el, hozzátéve, hogy azt még nem lehet tudni, ki lesz az utódja, s az is elképzelhető, hogy a klub az eddigitől eltérő struktúrában működik majd tovább.

– Olyan széleskörű területen mozogtam és annyi feladatom volt, ami már az egészségemre ment, a szervezetem pedig jelzett, hogy ezt nem lehet tovább csinálni – jelentette ki Révész, majd hozzátette, hogy saját cégeire is nagyobb figyelmet kell fordítania, de teljes mértékben nem távolodik el a kisvárdai egyesülettől.

– Valamilyen formában maradok, egyelőre olyan területet keresek, ami kihívást jelent a számomra. Erről a közeljövőben még egyeztetek majd, de valószínűleg az utánpótlás-nevelésben tevékenykedek a továbbiakban – mondta a sportigazgató. Egyben jelezte, kötelességének érzi, hogy a keretet a lehető legerősebbre állítsa össze a következő szezon kezdetére.

Borítókép: a nagy tehetség, Hindrich Ottó már aláírta a szerződését Kisvárdán (Fotó: Tókos Csaba)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.